Vreme superbă în toată țara. Vara se întoarce la mijlocul lui septembrie

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se mai încălzește puțin și o să avem o zi foarte reușită, cu soare și câțiva nori de vreme bună. Maximele pornesc de la 23 de grade în estul Transilvaniei și în Bucovina și ating 30 de grade în zona Olteniei.

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se face mai cald decât în zilele trecute și temperaturile ajung la 28 de grade în Delta Dunării și în Bărăgan. Norii apar în treacăt, dar nu sunt semne de ploaie; iar vântul este ceva mai activ doar la malul mării.

Vreme frumoasă găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: soare cu nori, vânt domol și maxime cu un grad-două mai ridicate decât ieri. Pe la amiază se ating 27...28 de grade, iar temperaturile mai cresc puțin și pe timpul nopții.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina este răcoare la începutul zilei, apoi atmosfera se încălzește treptat și temperaturile ajung la valori agreabile, de la 23, până la 26 de grade. Norii apar destul de rar și nici vântul nu prea se simte.

Citește și
Vremea, 26 octombrie 2021. Zi însorită, dar rece, în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 10 septembrie. Puțină toamnă dimineața și apoi se încălzește
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineața răcoroasă, însă temperaturile cresc de la o oră la alta și ajung la 25...26 de grade după prânz. O să avem vreme cât se poate de plăcută, cu soare și foarte puțini nori.

În ținuturile vestice se face și mai cald. Amiaza ne-aduce atmosferă mai potrivită pentru o zi de vară, cer curat și maxime în jur de 27...28 de grade.

În Transilvania este destul de frig, acum dimineața, mai ales în depresiuni, pe unde a apărut și ceața. Mai târziu temperaturile cresc simțitor și ajung pe la 25...26 de grade, iar ploile nu apar nici măcar în zonele de munte.

În Oltenia găsim cer mai mult senin și vară în toată regula în orele amiezii. Temperaturile urcă până la 29...30 de grade, vântul adie plăcut și nu sunt alte fenomene care să ne strice ziua.

Și în ținuturile sudice o să fie foarte bine: o să avem atmosferă cu soare și temperaturi mai ridicate decât ieri, în jur de 27...28 de grade.

 

Vremea în România

 

Noaptea ne-aduce vreme bună, câțiva nori prin nordul și estul țării și cer senin în celelalte regiuni. Singurul fenomen notabil este ceața, care poate să apară spre dimineață, mai ales în zonele depresionare.

Temperaturile puțin mai ridicate decât în noaptea trecută, pornesc de la 3...4 grade în estul Transilvaniei și ajung la 17...18 grade pe litoral.

Și duminică avem vreme bună, iar pe la amiază se face mai cald decât ar fi normal la această dată, mai ales în vestul și în sudul țării. Vor fi de la 23 de grade în depresiuni, până la 30 de grade în sud-vest.

Apar ceva înnorări în estul și sud-estul României, iar spre seară e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie în zonele de munte. În rest, găsim vreme frumoasă și cer mai mult senin.

Luni, temperaturile mai cresc puțin și vremea caldă cuprinde toată tara. După-amiaza aduce câteva reprize de ploaie la deal și la munte. În rest, atmosfera se menține însorită, iar în sudul Olteniei se ating chiar și 32 de grade.

Și marți o să avem vreme caldă pentru mijlocul lunii septembrie, mai cu seamă în jumătatea sudică a țării. Va fi soare în prima parte a zilei, dar mai târziu vor veni ceva averse cu descărcări electrice, în zonele montane, în nordul țării, poate și prin centru.

 

Vremea în București

 

În București ne-așteaptă o zi frumoasă, cu cer curat și vânt domol. Se face mai cald decât ieri, iar pe la amiază se ating 28 de grade. Temperaturile cresc ușor și pe timpul nopții și minima ajunge pe la 14 grade.

Nici duminică nu prea zărim norii, iar după prânz se mai încălzește puțin. Temperatura urcă până la 29 de grade- o valoare mai ridicată decât ar fi normal în acest moment al anului.

Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă și o atmosferă de vară la orele amiezii, când se vor atinge 30 de grade.

Soare și vreme caldă avem și marți. Vântul adie plăcut și temperatura ajunge din nou pe la 30 de grade.

 

Vremea la munte

 

Și la munte se mai încălzește puțin. E drept că la începutul zilei este răcoare, însă după prânz temperaturile ajung la valori plăcute în majoritatea masivelor. Norii apar destul de rar; așa că nu vorbim deloc despre ploi. Doar pe văi și în depresiuni, dimineața și noaptea, e posibil să apară ceața.

Duminică, după-amiaza se adună norii și s-ar putea să vina o ploaie slabă, de scurtă durată. În ansamblu însă avem vreme bună și temperaturi plăcute la orele prânzului.

Luni dimineața va fi răcoare, însă amiaza ne-aduce vreme caldă pentru această perioadă, dar și ceva înnorări și condiții de ploaie.

Și marți va fi mai cald decât în mod obișnuit. Vom avea soare și vreme bună în prima parte a zilei, dar spre seară crește instabilitatea și apar averse locale, însoțite de tunete și fulgere.

 

Vremea pe litoral

 

Pe litoral găsim vreme frumoasă și condiții foarte bune de plajă. Se mai încălzește față de zilele trecute; de fapt, temperaturile ajung la valori normale pentru acest moment al anului. Prin stațiuni se vor înregistra 25...26 de grade, iar apa marii va avea 20...21 de grade.

La fel o să fie și duminică: soare, câțiva nori și briză activă. Maximele vor ajunge din nou pe la 26 de grade, iar în apa mării vor fi 21 de grade.

Și luni avem vreme bună, deși după-amiază apar ceva înnorări. Nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile se mențin la valori plăcute.

Marți ne așteptă o zi superbă, cu foarte puțini nori și până la 27 de grade prin stațiuni. Apa marii va avea tot 21 de grade.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Se anunță un weekend cu vreme frumoasă pe litoral. Surprize pentru turișitii care vor merge în cluburi
Se anunță un weekend cu vreme frumoasă pe litoral. Surprize pentru turișitii care vor merge în cluburi

Pe litoral, vremea se anunță frumoasă, suficient de caldă pentru baie și plajă, în ultimul weekend din acest sezon estival.

Vremea azi, 10 septembrie. Puțină toamnă dimineața și apoi se încălzește
Vremea azi, 10 septembrie. Puțină toamnă dimineața și apoi se încălzește

Vineri, avem soare și atmosferă plăcută, iar vântul se întețește la malul marii și în masivele sud-vestice. Maximele ajung la valori normale pentru această perioada și se încadrează între 22 de grade în depresiuni și 28 de grade în vest.

Vremea astăzi, 9 septembrie. Zile călduroase la început de toamnă
Vremea astăzi, 9 septembrie. Zile călduroase la început de toamnă

Astăzi avem o dimineață răcoroasă, însă amiaza ne aduce soare. Doar prin sud și pe la munte s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie, iar maximele pleacă de la 21 de grade în zona litoraluilui și ating 27 de grade în vest.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.