Iohannis: Dezastrul PSD-ist a răpit României șansa la dezvoltare. Tinerii pot reda țării speranța

Klaus Iohannis
Pro TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Constanța, că dezastrul PSD-ist a răpit României ani de zile șansa la dezvoltare, dar acum, cu PNL, românii au șansa să se bucure de o guvernare eficientă, de stabilitate și prosperitate.

Iohannis a vorbit la Constanța, la o reuniune a tinerilor liberali.

„Un pic, azi, cred că pot să-mi permit să mă simt parte din Generația Altfel. Sunt bucuros că împreună cu mine e Ludovic Orban, președintele PNL.

Nu e prima dată când mă întâlnesc cu tineretul liberal. Chiar am avut onoarea să fiu președintele PNL și, de atunci, am avut numeroase contacte. Organizația pe care o reprezentați acum e, din cele pe care le cunosc eu, cea mai tare. Bravo!

Voi reprezentați forța tânără a celui mai important partid, deocamdată de Opoziție, din România. Vreau să vă felicit pentru munca voastră de la alegeri și referendum. Fără implicarea voastră, rezultatul PNL nu ar fi fost același. E foarte clar acest lucru. Felicitări!

Citește și
Viorica Dancila
Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Țin să subliniez că prezența tinerilor la referendum în număr foarte mare se datorează în bună măsură și campaniei voastre și exemplului pe care l-ați dat. Rezultatul e extraordinar!

Suntem în fața unor bătălii electorale complicate. Avem peste puține luni alegeri prezidențiale, vom avea localele, parlamentarele. Eu vă invit ca, împreună cu mine, să câștigăm toate aceste alegeri.

După dezastrul PSD-ist care a răpit României ani de zile șansa la dezvoltare, cetățenii vor o guvernare eficientă, care să le aducă prosperitate, bunăstare, stabilitate și, cu ajutorul vostru, le vor avea. Voi sunteți generația care le poate aduce speranța, entuziasmul. Reclădirea speranței în viitorul mai bun e o condiție necesară. Fără ea, dezvoltarea țării nu are cum să reușească. Eu am încredere, pentru că văd aici viitori primari, actuali și viitori parlamentari, viitori miniștri și poate chiar mai mult! Vă doresc mult succes în cariera politică.

Auzim adesea vobindu-se despre lipsa de capital uman în pepinierea politicii românești. Invocă asta cei care refuză să facă pasul înapoi, și avem recent câteva exemple, pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, care revigorează spațiul politic. E o abordare păguboasă. România va fi condamnată la stagnare dacă nu ține cont de tânăra generație. Eu vă îndemn să nu renunțați, fiți ambițioși urmăriți-vă obiectivele cu perseverență și veți reuși!

Acum, tinerii sunt mult mai informați și mai implicați. Asta vine la pachet cu obligația de a se implica în viața politică. Voi ați făcut deja acest pas și aveți organizații solide și responsabilitatea să le redați oamenilor încrederea. Eu vă doresc multă, multă putere și determinare!

Sunt foarte multe lucruri de făcut şi de îndreptat după guvernările eşuate ale PSD-ului. Reconstrucția statului român pentru a fi în slujba cetățeanului, creșterea economică și susținerea mediului privat sunt pilonii fundamentali pentru a face România normală - sloganul meu!

Proiectul pe care îl propun românilor e de a trăi, în sfârșit, într-o țară în care normalitatea e regula, nu excepția, în care cetățeanul e în centrul funcționării statului, nu invers, iar cetățeanul duce o viață sigură și prosperă. România normală e țara din care tinerii nu-și doresc să plece definitiv, pentru că nu au șansa la dezvoltare, țara în care investițiile sunt încurajate inclusiv în mediile defavorizate, în care acum tinerii sunt condamanți la sărăcie. Proiectul e al întregii Românii, al întregii generații, și nu se poate realiza fără implicarea partidelor, a organizațiilor și a tinerilor”, a declarat Klaus Iohannis.
 

Școala de Vară “Generaţia Altfel”, organizată de Tineretul Naţional Liberal în staţiunea Venus, are loc în perioada 12-15 septembrie. Aproximativ 1.000 de tineri liberali iau parte la eveniment. Alături de ei, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

De asemenea, Partidul Naţional Liberal organizează sâmbătă și Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Sud– Est, la Constanţa, notează News.ro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Paleologu: Iohannis a făcut compromisuri. E evident că o vrea pe Dăncilă în turul II
Paleologu: Iohannis a făcut compromisuri. E evident că o vrea pe Dăncilă în turul II

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a afirmat vineri, la Constanţa, că preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte ca, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, contracandidatul său să fie Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă
Viorica Dăncilă: Iohannis blochează salariile bugetarilor. Abuzul de putere continuă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului, după ce șeful statului a refuzat să numească noi miniștri.

Klaus Iohannis a refuzat din nou propunerile de miniștri: ”Această remaniere este nepotrivită”
Klaus Iohannis a refuzat din nou propunerile de miniștri: ”Această remaniere este nepotrivită”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul Viorica Dăncilă îi cere cere o remaniere guvernamentală, care, în opinia sa este o remaniere ”neavenită, nepotrivită” și pe care o ”refuză clar”.

Dăncilă:
Dăncilă: "Fac încă o dată apel către Iohannis să lase deoparte jocurile politice”

Premierul Viorica Dăncilă a făcut apel la președintele Klaus Iohannis ”să lase deoparte jocurile politice”. Șeful Executivului a făcut aceste declarații la începutul ședinței de Guvern de joi.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.