Primul restaurant care oferă carne de pui obţinută în laborator. Cine s-a oferit să o încerce

carne de pui produsă în laborator
Hampton Creek/Eat Just

Restaurantul american "Eat Just" din Singapore este primul din lume care a servit feluri de mâncare din carne de pui obţinută în laborator.

Carne de pui crescută în laborator a fost servită pentru prima dată sâmbătă într-un restaurant din Singapore, o etapă istorică pentru producătorii săi care speră să reducă amprenta de carbon lăsată de consumul de carne pe planetă, relatează AFP.

La începutul lunii decembrie, Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita "carne curată" care nu provine de la animale sacrificate.

Miercuri, Eat Just a anunţat prima sa vânzare comercială în restaurantul 1880 dintr-un cartier luxos din Singapore.

Sâmbătă seara, restaurantul a servit această carne produsă în laborator unor tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, invitaţi la această lansare datorită "angajamentului lor de a construi o planetă mai bună".

Citește și
Carne de pui crescută în laborator
Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

La această cină "istorică" jurnaliştii nu au avut acces din cauza pandemiei de COVID-19.

Servirea acestei cărni artificiale este "o etapă revoluţionară în lupta împotriva schimbărilor climatice şi a aprovizionării populaţiei mondiale fără a afecta planeta", a declarat fondatorul restaurantului 1880, Marc Nicholson.

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră "ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotic".

Consumul de carne la nivel mondial este aşteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din această cerere, potrivit start-upului american Eat Just.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Secretul cârnaților de Crăciun
Secretul cârnaților de Crăciun "de colecţie". Cât costă un kilogram

Cârnații au locul lor pe masa de Crăciun. Dar, alături de cei românești, cu carne de porc, slănină, usturoi şi condimente, găsim mai nou și cârnați pregătiți după rețete europene.

Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari
Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari

Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, transmite Reuters.

Carnea de porc va fi mai ieftină de Crăciun. În toată Europa este excedent de carne
Carnea de porc va fi mai ieftină de Crăciun. În toată Europa este excedent de carne

Vedeta mesei de Crăciun carnea de porc va fi mai ieftină anul acesta. Prețul a scăzut cu un sfert o veste bună pentru gurmanzi, dar tristă pentru fermieri care în condițiile pandemiei nu mai au unde să-și plaseze marfa.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.