Restaurantele nu se grăbesc să deschidă: ”Suntem obosiți de jocul acesta cu închide-deschide”

×
Codul embed a fost copiat

De la miezul nopții, România intră într-o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, ca urmare a scăderii ratei de infectare în mai multe orașe, inclusiv în București.

Astfel, autoritățile locale au decis redeschiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de spectacole, teatrelor și cinematografelor, dar și a sălilor de jocuri de noroc, însă doar la 30% din capacitate.

Reprezentanții industriei HoReCa au cerut deschiderea tuturor restaurantelor din 15 februarie, nu acum.

Oana Coantă, președintele Asociației Breslei Cârciumarilor Brașov a explicat pentru Știrile Pro TV care este motivul pentru care managerii restaurantelor vor să mai aștepte: 

Citește și
politia
27 de persoane, printre care și adjunctul Poliției Capitalei, prinse într-un restaurant din București
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

”Suntem un pic obosiți de jocul acesta cu închide-deschide. Pentru noi nu este un lucru practic. Noi trebuie să schimbăm, de exemplu, statutul angajaților în REVISAL. Este foarte greu să refacem programele și să tot amânăm sau să promitem clienților că urmează să-i primim sau nu înăuntru.” - spune ea.

Reprezentantul HoReCa mai spune că, în opinia managerilor de cafenele și restaurante, cel mai bine ar fi să mai aștepte o perioadă pentru a redeschide activitatea, ca să fie siguri că situația epidemiologică este cu adevărat în scădere.

Avem exemplul din toamnă când am fost deschiși, apoi re-închiși și toate lucrurile s-au dat peste cap. Și atunci eu cred că este de dorit să așteptăm un pic, să scadă așa cum trebuie incidența și să putem merge în linie, adică eventual să nu mai închidem.” a declarat Oana Coantă.

Practic, celor din industria HoReCa le este teamă că peste 3 zile sau o săptămână vor fi forțați să închidă iar.

Exact. Și în momentul ăsta toată lumea este disperată cu această prognoză, pentru că noi ne facem niște planuri, luăm niște rezervări, ne facem niște estimări de încasări.. Și toate se prăbușesc imediat ce aflăm. Mai ales că închiderea asta se întâmplă de obicei aproape peste noapte. Deci nu știm că vom închide peste 2 săptămâni, ca să ne putem face un plan.” - mai spune ea.

De asemenea, managerii de restaurante și cafenele sunt de părere că aplicarea criteriului de 3 la mie (privind incidența cazurilor de infectare cu Covid-19) ar trebui eliminat.

”Nu mai există din punctul nostru de vedere nicio justificare. Nu s-a demonstrat că închiderea asta a dus la scăderea incidenței, că deschiderea a dus la creșterea incidenței.” - mai spune Oana Coantă, președintele Asociației Breslei Cârciumarilor Brașov. 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
57 de persoane care participau la o logodnă într-un local din Craiova, amendate de poliţişti
57 de persoane care participau la o logodnă într-un local din Craiova, amendate de poliţişti

Cincizeci şi şapte de persoane au fost amendate de poliţiştii doljeni cu peste 24.000 de lei pentru că au participat sâmbătă seară la o petrecere de logodnă într-un restaurant din Craiova.

27 de persoane, printre care și adjunctul Poliției Capitalei, prinse într-un restaurant din București
27 de persoane, printre care și adjunctul Poliției Capitalei, prinse într-un restaurant din București

Un număr de 27 de persoane, printre care una care trebuia să fie carantinată şi un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au fost depistate în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi.

Arafat: Dacă începe să crească din nou incidenţa în Bucureşti, măsura poate fi inversată
Arafat: Dacă începe să crească din nou incidenţa în Bucureşti, măsura poate fi inversată

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că, dacă incidenţa cazurilor de COVID-19 va creşte din nou, măsura de redeschidere a unor activităţi în Bucureşti poate fi inversată.

Ministrul Economiei, despre HoReCa: Când sănătatea românilor nu e în pericol, deschidem tot
Ministrul Economiei, despre HoReCa: Când sănătatea românilor nu e în pericol, deschidem tot

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, nu avansează un termen la care activităţile din domeniul HoReCa vor putea fi reluate, el susţinând că decizia aparţine epidemiologilor.

Ședință de Guvern. 500 de milioane € vor fi repartizate pentru sectorul HoReCa
Ședință de Guvern. 500 de milioane € vor fi repartizate pentru sectorul HoReCa

Guvernul s-a reunit miercuri în şedinţă şi a adoptat ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021.

Recomandări
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă

Băile minerale Telega s-au format acum 500 de ani și sunt cunoscute pentru cel mai înalt grad de salinitate din țară. Institutul Balnear Francez le-a plasat pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.