O nouă suspiciune de coronavirus la Galaţi, la un copil de cinci ani

×
Codul embed a fost copiat

Un copil de cinci ani care s-a întors acum câteva zile cu familia din Italia a fost internat în noaptea de sâmbătă spre duminică la spitalul de boli infecţioase din Galaţi cu simptome de gripă şi a fost testat pentru coronavirus.

Copilul și familia lui se aflau în izolare la domiciliu.

Până în acest moment, niciun copil cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani nu a murit în urma infectării cu coronavirus, conform worldometers.info.

În schimb, tânărul din Gorj care a fost primul pacient infectat cu noul virus s-a vindecat şi urmează să fie externat.

Ceilalţi doi pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus, bărbatul din Maramureș și femeia din Timiș, sunt în continuare în spital.

În ce stare e copilul din Galați suspect de coronavirus

 

Familia s-a întors din Italia vineri și a fost izolată la domiciliu. Sâmbătă, copilul a început să tușească și să facă febră, iar părinții au hotărât că trebuie să fie consultat de către un medic.

Dr. Manuela Arbune, șef secție Spitalul de boli infecțioase Galați: „Copilul a prezentat febră și o simptomatologie respiratorie minimă care a impus investigarea și izolarea lui în spitalul de boli infecțioase unde s-au prelevat probe biologice pentru depistarea coronavirusului și a altor infecții respiratorii.”

Numai în municipiul Galați, oraș înfrățit cu Wuhan din China, acolo unde a apărut coronavirusul, sunt aproape 350 de persoane izolate la domiciliu, alte patru sunt în carantină, iar patru pacienți sunt în spitalul de boli infecțioase.

Primele trei cazuri de coronavirus din România au o evoluție bună

 

În privința celor diagnosticați până acum cu coronavirus, autoritățile au vești bune. Bărbatul de 25 de ani din Gorj, prima persoană din țară care a avut noul virus, s-a vindecat. Cele două noi teste care i s-au făcut au ieșit negative.

Alexandru Rafila: „Evident va fi externat, nu mai este contagios și deci nu mai poate răspândi această boală.”

Medicii au anunțat sâmbătă că femeia din Timișoara infectată cu COVID-19 lupta cu boală și pare să fie pe drumul cel bun.

Virgil Musta, medic: „Prezintă tuse în continuare, azi-noapte a prezentat un puseu de febră 37 cu 6, o subfebrilitate, dar în urma tratamentului administrat, de dimineață era afebrilă. În momentul când nu mai are simptomatologie vom face primul test”

Persoanele care au intrat în contact cu femeia din Timișoara nu au coronavirus

 

În paralel, medicii au testat șase persoane din anturajul ei, care s-au întâlnit cu ea.

Voichița Lăzureanu, manager Spit. Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara: „Toate probele care s-au prelucrat astăzi sunt negative, toți contactii apropiați ai persoanei ZERO, cum îi spunem noi, de la Timișoara, sunt negative. Ele rămân în continuare în autoizolare acasă, până la 14 zile de la contact.”

Autoritățile medicale au spus ieri că vor mai fi testați încă nouă oameni: personalul din avionul cu care a călătorit femeia și pasagerii care au stat în apropierea ei.

Voichița Lăzureanu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara: „Două rânduri în față, două rânduri în spate și lateral, din avion. Pe măsură ce le vom avea, le vom lucra cu mare probabilitate mâine dimineață.”

Toți cunoscuțîi femeii aflați în izolare sunt atent monitorizați de medici.

Cornelia Cismaș-Malac, director DSP Timiș: „Zilnic, la telefon, îi întrebăm care este starea de sănătate, îi atentionam să rămână izolați la domiciliu, împreună cu membri familiei și să nu iasă în exterior.”

Oamenii din Maramureș se feresc de familia pacientului confirmat

 

Continuă și anchetă epidemiologică din Maramureș, în cazul bărbatului depistat cu coronavirus. Localnicii spun că se țin la distanță de familia pacientului.

Localnic: „Toată lumea se izolează de ei și ascund lucrul asta. Au venit mulți din Italia.”

Localnică: „Cunosc persoanele, dar nu ne-am întâlnit că eu sunt la muncă. Sunt și precaută, dar mă gândesc că viruși au fost dintotdeauna.”

Bărbatul s-a întors din Italia, prin vama Petea. El a sunat la 112 anunțând că nu se simte bine și a fost internat inițial la spitalul de Infecțioase din Baia Mare, apoi transferat la Cluj Napoca, în stare gravă. Autoritățile spun că situația lui s-a ameliorat.

Mircea Abrudean, prefect Cluj: „În prezent starea bărbatului este staționară, nu prezintă niciun element de agravare. Bărbatul este în continuare pe secția pe care a fost internat”.

Medicii fac apel la calm

 

Medicii fac apel la calm și îi roagă pe cei care vin din străinătate să nu aglomereze unitățile de primiri urgențe.

Voichița Lăzureanu, manager Spit. Victor Babeș Timișoara: „Rugămintea mea este să vină către spital cei care într-adevăr sunt simptomatici. Am o discretă jenă la nivelul gâtului - nu cred că poate fi încadrată în definiția de caz.”

În România sunt confirmate 3 cazuri de pacienți cu coronavirus.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Echipă de fotbal din Italia, decimată de coronavirus. Tot lotul e în carantină
Echipă de fotbal din Italia, decimată de coronavirus. Tot lotul e în carantină

Patru jucători şi un angajat ai grupării Pianese, din Serie C, au fost infectaţi cu coronavirus, astfel că toată echipa se află acum în carantină, relatează L’Equipe.

Epidemia de coronavirus. Pacientul 1 din România a devenit
Epidemia de coronavirus. Pacientul 1 din România a devenit "Pacientul MINUS 1"

Sâmbătă seară, al doilea test succesiv a ieşit negativ în cazul bărbatului din Gorj anunţat ca "pacientul 1" cu Covid-19 din România.

Cazurile de infectare cu Covid-19 se înmulțesc rapid: „Riscă să se transforme în pandemia secolului”
Cazurile de infectare cu Covid-19 se înmulțesc rapid: „Riscă să se transforme în pandemia secolului”

Cazurile de infectare cu coronavirus în lume se înmulțesc accelerat.

Starea românilor infectați cu Covid-19. Dosar penal pentru 6 chinezi care nu s-au autoizolat
Starea românilor infectați cu Covid-19. Dosar penal pentru 6 chinezi care nu s-au autoizolat

Femeia de 38 de ani din Timiș și bărbatul de 45 de ani din Maramureș infectați cu coronavirus și-au petrecut noaptea în spital, sub atenta supraveghere a medicilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.