Copii amenințați de îngrijitoare la o creșă din Năvodari. "Te bag cu capul în oliță!"

×
Codul embed a fost copiat

Secvenţe revoltătoare într-o creşă din Năvodari. Două îngrijitoare au fost înregistrate în timp ce îi jignesc pe copii şi îi bruschează. Părinţii le acuză că i-au obligat pe cei mici să se spele cu apă mizerabilă din closet.

Totul a ieşit la iveală după ce o mamă i-a montat băieţelului un dispozitiv de înregistrare audio. În prezent, se desfăşoară mai multe anchete.

Îngrijitoare: "Numai figuri ai în tine! Fir-ai a naibii de zăpăcită! În ce hal poate să alerge! Şi se ia şi umflatul ăsta după ea. Taci!
Îngrijitoare: "Dacă te mai mişti o dată cu oliţa, te bag cu capul în ea şi stai cu capul, nu cu fundul! Ai înţeles!".

Comportamentul îngrozitor - care durează 65 de minute - a fost înregistrat cu un dispozitiv audio, montat de părinţii unui copil. Aceştia au observat că băieţelul se comportă ciudat, plânge din senin şi este foarte fricos. Îngrijoraţi, au decis să afle ce se întâmplă la creşă.

Raluca Corbea, mama unui copil abuzat: "Nu mai foloseşte oliţa, este speriat complet, se aude şi pe înregistrare la un moment dat îi spune să stea pe oliţa şi vreau să cred că nu a fost bătut, bruscat a fost pentru că se aude "Au" şi băiatul începe să plângă şi striga "Mami, nu vreau, nu vreau".

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

După ce au ascultat în ce mod sunt jigniţi şi abuzaţi copiii lor, părinţii au depus plângeri la poliţie.

Copil: "Nu vreau!"
Îngrijitoare: "Ba o să vrei!"
Copil: "Auu!"
Îngrijitoare: "Doamne, Dumnezeule! Anais, de groază eşti! "
Altă îngrijitoare: "Ce faci, mă?"
Copil: "Nu vreau hopa!"
Îngrijitoare: "Ba o să vrei".

Raluca Corbea, mama unui copil abuzat: "Li se spune prostule, proasto, îți rup părul din cap, multe si urate. Nu este vorba doar de al meu, e vorba despre incă probabil 80 de copii care sunt acolo si care vor mai veni in continuare si nu este normal sa se intample asta".

- Reporter: "Vă temeţi pentru nepoata dumneavoastră?"
- Bunica unei fetiţe: "Da, bineînţeles că îmi este frică şi nu vreau să vorbească urât. Din câte am înţeles a făcut prost copilul.  Ăsta-i cel mai urât cuvânt, un copil nu se face prost niciodată".

Bunic: "Cum să pui un copil să se spele în vasul de toaletă. Domne, este chiuveta, îi arăta că este copil cum să se spele, unde să se spele, dar nu să-l obligi să se spele în vasul de toaletă".

Dosar penal, deschis în acest caz

 

Anchetatorii confirmă că două îngrijitoare au fost acuzate de părinţi de agresiune fizică şi verbală asupra a doi copii.

Andreea Munteanu, IPJ Constanța: "În cauză a fost deschis dosarul de cercetare penală, iar colegii mei fac toate demersurile pentru lămurirea situației de fapt și pentru luarea unor eventuale măsuri care se impun". 

Oana Manoilă, DPC Constanța: "Echipa noastră mobilă, formată dintr-un psiholog și un asistent social, se află la grădința din Năvodari pentru identificarea mai rapidă a părinților care au fost implicați în acest incident. Cu acordul părinților, copiii, dar și părinții vor fi incluși într-un program specializat de consiliere psihologică".

Astăzi conducerea creşei a refuzat să comenteze situaţia şi angajaţii pur şi simplu s-au blocat în instituţie. În creşă au intrat doar părinţii şi bunicii care în final şi-au luat copiii acasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Două îngrijitoare, sub vizorul poliției, după ce ar fi agresat copii. Ce le-a dat de gol
Două îngrijitoare, sub vizorul poliției, după ce ar fi agresat copii. Ce le-a dat de gol

Două îngrijitoare de la o creșă din Năvodari sunt acuzate că ar fi agresat fizic și verbal doi copii, în vârstă de doi ani și jumătate. Astfel, polițiștii au deschis o anchetă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.