(P) Este normal sa mi se verifice identitatea cand fac un transfer de bani online?

TransferGO

Internetul ofera oportunitati unice tuturor celor care au acces la aceasta tehnologie, in practic orice domeniu de activitate.

Industria financiara a profitat cel mai mult de avantajele lumii online, iar utilizatorii obisnuiti sunt marii beneficiari. Transferurile online de bani sunt folosite in mod curent de milioane de oameni care reusesc astfel sa trimita bani in tara sau strainatate. Lucratorii migranti, dar si studentii plecati la facultati straine au de castigat de pe urma acestui fenomen.

Start-up-urile care folosesc tehnologia financiara ajuta oamenii sa trimita bani in strainatate sau sa plateasca pentru bunuri si servicii online, mai ieftin. Aceste companii cum sunt cei de la TransferGo sunt in permanenta crestere si au avut mult de castigat de pe urma exploziei de dispozitive mobile. Intreaga industrie bancara poate fi perturbata iar bancile se pregatesc de vremuri grele pentru ca aceasta competitie e foarte serioasa. Se estimeaza ca piata totala de plati P2P va ajunge la $17 miliarde in 2019, in conditiile in care costurile sunt mici pentru indivizi si afaceri de asemenea.

Verificarea identitatii, un pas esential

Citește și
TransferGo
(P) Impactul Brexit asupra relocarii si angajarii in Anglia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cu toate acestea, clientii sunt reticenti sa foloseasca astfel de serivicii pentru ca nu au incredere ca fondurile sau informatiile personale sunt in siguranta. Ei sunt mai cu seama reticenti cand trebuie sa ofere documente de identitate sau alte informatii care justifica provenienta fondurilor.

De obicei, cand mergeti la o banca, primul lucru care vi se cere sa il faceti inainte de orice operatiune, este sa furnizati documentul de identitate, nu-i asa? Aceasta este o procedura inevitabila si este o parte a asa-numitei politici CC (Cunoaste-ti clientul).

Cunoaste-ti clientul este procesul unei afaceri pentru verificarea identitatii clientilor.

Bancile si alte institutii financiare folosesc CC in scopul de a-si intelege mai bine clientii si este o parte importanta a procesului lor de Combatere a Spalarii Banilor. Nu ar trebui sa mai fie o surpriza faptul ca aceste companii mentionate, fiind afaceri financiare reglementatae trebuie sa urmeze procedurile CC impuse de autoritatile de reglementare (HMRC si FCA in cazul TransferGo mentionat mai sus) si, prin urmare, sa efectueze verificarea clientilor, cerandu-le sa furnizeze documentele lor de identitate. Verificarea identitatii este o masura importanta de combatere a fraudei si se realizeaza de catre orice afacere financiara care actioneaza in mod legal si care ofera servicii similare.

Aceasta reticenta a oamenilor este inca o incurajare pentru ca bancile sa se agate cu disperare de aceleasi argumente atunci cand incearca sa explice de ce practica tarifele respective si de ce sunt atat de scumpe per total. Ele afirma ca noile companii de remitente din nisa Fintech nu sunt atat de sigure si transparente. Este evident doar o dezinformare menita sa ii convinga pe clienti sa nu faca o schimbare atat de benefica lor pe termen lung.

Pentru a simplifica operatiunea de creare de cont si inregistrare, aceste dovezi nu sunt intotdeauna cerute de la inceput. Clientul va fi rugat sa isi verifice identitatea cand trimite bani prin trimiterea unei copii dupa un act de identitate. In anumite cazuri se poate cere o factura care sa ateste domiciliul si alte acte pentru a verifica provenienta fondurilor, insa toate se pot trimite in format electronic. Aceasta cerinta are sens in conditiile in care sunt atat de multi infractori care incearca sa profite de naivitatea oamenilor.

Clientul la randul sau are dreptul sa ceara lamuriri suplimentare si sa puna intrebari ori de cate ori are dubii cu privire la serviciile oferite. Puteti cere sa vi se prezinte dovada ca sunt in perfecta legalitate si sunteti indreptatiti sa va asteptati la un raspuns prompt si complet.

Verificarea identitatii este cruciala in transferurile de bani online pentru ca ajuta sa se previna frauda in cazul in care cineva foloseste abuziv cardul dumneavoastra sau are acces la adresa de internet banking si va utilizeaza in mod ilegal fondurile.

Toate documentele pe care le oferiti sunt adesea pastrate conform reglementarilor sub care sunt insitutiile financiare respective. In cazul mentionat mai sus ele sunt pastrate conform prevederilor Legii privind Protectia Datelor din 1998 – piesa principala a legislatiei care reglementeaza protectia datelor cu caracter personal – si un numar foarte limitat de oameni bine pregatiti au acces la ele, prin urmare, puteti fi complet sigur cu privire la siguranta datelor dumneavoastra personale.

Folosirea unui serviciu precum TransferGo, ca alternativa cand trimiteti bani international, devine astfel foarte sigura, nu doar ieftina.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a romanilor din Anglia. Cu TransferGo, orice roman poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de suma, iar banii ajung intr-o zi lucratoare.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
(P) Cat de bine sunt platite locurile de munca in Regatul Unit?
(P) Cat de bine sunt platite locurile de munca in Regatul Unit?

Atractia pe care o exercita Marea Britanie in general si Londra in special asupra lucratorilor migranti este incontestabila.

(P) Impactul Brexit asupra relocarii si angajarii in Anglia
(P) Impactul Brexit asupra relocarii si angajarii in Anglia

Multi romani care lucreaza in Marea Britanie se intreaba daca vor fi in masura sa ramana aici, dupa votul Brexit. La fel de preocupati sunt si cei care intentionau sa isi caute un loc de munca acolo si nu stiu daca acest lucru mai este posibil acum.

(P) Cele mai populare destinatii de vacanta in Regatul Unit
(P) Cele mai populare destinatii de vacanta in Regatul Unit

Marea Britanie este una dintre destinatiile de vacanta preferate de cei care vor sa descopere locuri noi incarcate de istorie. Bine cunoscutele ploi si clima in general mai rece nu reprezinta obstacole pentru cei mai motivati.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.