Vremea azi, 7 ianuarie. Temperaturile încă se mențin ridicate în majoritatea regiunilor

×
Codul embed a fost copiat

Duminică temperaturile scad simţitor în Moldova, dar se menţin foarte ridicate în celelalte regiuni. În Bucovina şi la munte, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În centru şi în ţinuturile sudice o să plouă - destul de abundent, în unele zone. Maximele pornesc de la 2 grade în nordul Moldovei şi ajung la 16-17 grade în extremitatea sudică şi în sud-estul României.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme închisă şi nefiresc de caldă pentru acest moment al anului. Vor fi înnorări, o să plouă, iar temperaturile cresc puţin faţă de ieri: pe la Călăraşi se ating 17 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem încă o zi cu maxime foarte ridicate pentru data din calendar. După prânz se vor înregistra 13 grade. Cerul rămâne acoperit, iar ploile pot lăsa în urma 10...20 de litri de apă pe metru pătrat.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se răceşte accentuat, iar pe la Suceava nu vor fi mai mult de 2 grade. Şi pe aici se înnorează. La început o să plouă, dar, treptat, ploile se transformă în ninsori; în a doua parte a zilei începe să se depună strat de zăpadă. La noapte continua să ningă şi se face foarte frig: în Bucovina temperaturile coboară până la -9 grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş rămânem cu vremea deosebit de caldă pentru început de Ianuarie. Maximele ajung la 11 grade. În timpul zilei nu prea sunt semne de ploaie, însă după lăsarea nopţii se răceşte şi apar precipitaţii sub toate formele.

În vestul României temperaturile scad faţă de ieri, dar tot va fi mai cald decât ar trebui. Nu prea vedem soarele şi doar prin sudul Banatului vin ceva ploi. Peste noapte temperaturile coboară sub pragul îngheţului şi o să cadă lapoviţă sau o să ningă.

În Transilvania cerul rămâne acoperit, însă doar prin depresiuni se face puţin mai rece decât ziua trecută şi vor fi 5 grade. În rest se ating 10-11 grade. Ziua o să plouă destul de mult, în toată provincia. Noaptea, pe partea estică, ploile se transformă în lapoviţa şi ninsoare.

În Oltenia rămânem cu vremea caldă. Ploile apar şi pe-aici şi vor fi destul de abundente. Maximele ajung la 10-11 grade, iar temperaturile rămân ridicate şi pe timpul nopţii: în zona deluroasă minimele ajung la 6 grade.

Condiţii meteo similare avem şi în ţinuturile sudice: înnorări persistente, ploi şi temperaturi de primăvară în Lunca Dunării, pe unde se ating 16, poate chiar 17 grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti se anunţă încă o zi neobişnuit de caldă, cu 13 grade după prânz. Avem, însă, cer mai mult noros, o să plouă din când în când, iar vântul agită atmosfera. Şi la noapte mai vin câteva reprize de ploaie, iar temperatura coboară până la 5 grade.

Vremea azi, la munte

La munte se răceşte, în special în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali. Precipitaţiile cuprind toată zona montană: la început plouă sau cade lapoviţă, însă după prânz ninge şi se va depune strat de zăpadă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, luni se răceşte foarte tare. Vor fi cel mult 5 grade pe la amiază. Atmosfera se menţine închisă. Apar alte precipitaţii: ziua o să plouă, dar în noaptea următoare ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Vântul se menţine activ.

Marţi se face foarte frig. Vor fi în jur de -2 grade în miezul zilei şi -8 pe timpul nopţii. O să mai cadă câţiva fulgi de zăpadă, iar vântul se înteţeşte şi amplifică senzaţia de frig.

Miercuri se îndreaptă vremea. Cerul se înseninează, vântul se domoleşte şi temperaturile ajung la valori normale: 1-2 grade cu plus. Dimineaţa sunt ceva condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură.

La munte, luni se face şi mai frig, iar în noaptea următoare se instalează gerul la altitudini mari. Rămânem cu vremea închisă, o să mai ningă puţin, iar vântul are uşoare intensificări pe creste.

Ziua de marţi ne-aduce vreme rece şi ger dimineaţa şi noaptea. Cerul rămâne acoperit, iar în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură o să ningă slabă. Pe seară norii se risipesc în majoritatea masivelor.

Miercuri avem încă o dimineaţă geroasă, dar vremea se îmbunează. Avem soare, câţiva nori şi ceva ceata cu depunere de chiciură la începutul zilei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.