Vântul va sufla cu putere, iar maximele sunt de la 22 de grade. Unde va ploua

Ultimul update: Marti 12 Septembrie 2017 13:33
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 08:59
Categorie: Vremea

Marţi avem ploi de vară în vest, centru şi nord, dar mai prindem vreme frumoasă în sud şi sud-est. Vântul va sufla cu putere în toate zonele şi maximele pleacă de la 22 de grade în zonele cu ploi şi ating 32 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi caldă şi însorită, temperaturi de 30-32 de grade, însă vântul prinde putere. În zona Dobrogei poate atinge şi 60 km/h. La noapte: cer senin.

Soare şi vreme plăcută avem şi în Moldova sudică şi nordul Munteniei. Încă nu se răcoreşte, dar vântul va sufla cu putere şi pe aici.

Mai sus, apar ceva schimbări. În jumătatea sudică avem soare şi vreme caldă, în Bucovina vine ploaia. Sunt averse temporare, cu vijelii şi poate chiar grindină.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş va ploua destul de des marţi, aversele vin în mai multe reprize, vântul se poate transformă în vijelii şi se pot adună şi 25 l/mp. Luni au fost 28-29 de grade, marți cel mult 24 de grade.

Ploile vin şi în vestul ţării. Soarele se va arată destul de rar, vântul va fi insistent şi aici presiunea atmosferică va creşte accentuat de la valori scăzute. Se răcoreşte faţă de luni.

În ţinuturile centrale
avem câteva ore cu soare, dar şi averse temporare, mai ales pe latura vestică a provinciei. Maximele pierd vreo cinci grade faţă de valori de luni; câţiva stropi mai vin şi la noapte.

În Oltenia va fi vreme caldă, sunt ceva înnorări, dar ploile apar sporadic şi pe zone foarte restrânse. Maximele ajung la 30 de grade; luni în zona s-au înregistrat şi 34 de grade.

În sudul ţării vremea rămâne frumoasă, neobişnuit de caldă, dar vântul va avea răbufniri frecvente.

Şi în zona Bucureştiului apar unele schimbări. Marți dimineaţă mai sunt ceva nori, dar vântul va prinde putere şi peste zi se înseninează. Presiunea atmosferică este foarte scăzută, dar tendinţa este crescătoare.

La munte
va ploua temporar. Sunt ploi de vară consistente, cu 25 l/mp, vijelii şi grindină. Se răcoreşte doar în masivele vestice. Vântul poate ajunge la 60 km/h cam peste tot pe la munte.

Pentru cei care mai sunt pe litoral, se anunţă o zi foarte caldă, însorită, cu un vânt cam nervos. Temperaturile ating şi 30 de grade prin staţiuni.

În ţară, marţi avem ploi în vest, centru şi nord, dar prindem vreme caldă şi frumoasă în sud şi sud-est. Vântul va sufla cu putere în toate zonele: poate atinge 50-60 km/h.

Miercuri valul de instabilitate trece, va fi soare şi doar câţiva nori de ploaie prin nord-vest şi pe la munte. Se răcoreşte peste tot, vântul rămâne activ şi presiunea atmosferică va creşte.

Joi: vreme bună, soare, vânt mai nervos pe la munte, ploi sporadice în noaptea de joi spre vineri.

Vineri: altă zi frumoasă, un pic mai caldă şi temperaturile par să crească şi în week-endul următor.

Şi în Bucureşti sunt ceva schimbări. Marţi dimineaţă apar ceva nori, dar curând se înteţeşte vântul şi temperaturile mai coboară un pic. Peste zi se înseninează, iar barometrele indică o tendinţa crescătoare.

Miercuri soare şi mai cald decât în mod obişnuit, vânt activ şi presiune atmosferică aproape de normal. Noaptea de miercuri spre joi aduce aer rece: 10 grade la periferie, 14 grade în cartierele centrale.

Joi prindem timp frumos, cer senin, atmosferă plăcută. Maximă: 28-29 de grade.

Vineri se întoarce căldură, nu prea avem nori şi temperaturile ajung din nou la 32 de grade. Noaptea vor fi în jur de 17 grade.

La munte marţi va ploua temporar, sunt ploi de varăconsistente cu 25 l/mp, vijelii şi grindină. Se răcoreşte doar în masivele vestice. Vântul poate ajunge la 60 km/h.

De miercuri vremea îşi revine şi apare soarele. Ploi sporadice mai apar pe zone restrânse, vântul rămâne activ, dar va fi mai frig decât în ultimele zile.

Joi se anunţă timp frumos, vânt domol şi temperaturi în creştere.

Pentru vineri, veşti şi mai bune: se anunţă o nouă încălzire şi mult soare.


Pe litoral se anunţă vreme foarte plăcută. Marţi se face foarte cald prin staţiuni, se ating chiar şi 30 de grade, vântul va fi destul de intens şi apă va avea în jur de 21- 22 de grade.

Miercuri cer senin, vreme caldă şi atmosferă plăcută. Se mai domoleşte şi vântul.

Joi se menţine vreme însorită, dar se răcoreşte aerul: vor fi în jur de 24 de garde ziua şi vreo 18 grade noaptea.

Vineri se încălzeşte din nou, după prânz se înteţeşte şi vântul, iar apa mării se mai încălzeşte puţin.

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade. Prognoza pe 3 zile

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade. Prognoza pe 3 zile

Furtuna Romania

Noi furtuni vin peste România. Ce șanse sunt să se repete evenimentele de duminică

Avertizare de furtuni în aproape toată țara, de marți seară până joi

Soare şi cald pentru această perioada. Vreme se schimbă începând de joi

Explicația fenomenului extrem care a lovit vestul țării. Meteorolog: ”S-au format nori de 12-13 km înâlțime”

A început Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume

Vreme caldă, cu o atmosfera de cuptor în aproape toată ţară. Prognoza meteo

toamna

Soare şi vreme neobişnuit de caldă pentru această perioada. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri, maximele ajung până la 34 de grade C. Când se va răci vremea

Temperaturile scad pe litoral. Pronogza meteo pe 3 zile

Miercuri, maximele vor ajunge și până la 31 de grade C. Cum este vremea la mare

Vântul va sufla cu putere, iar maximele sunt de la 22 de grade. Unde va ploua

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade. Prognoza pe 3 zile