Vântul va sufla cu putere, iar maximele sunt de la 22 de grade. Unde va ploua

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2017 08:59
Categorie: Vremea

Marţi avem ploi de vară în vest, centru şi nord, dar mai prindem vreme frumoasă în sud şi sud-est. Vântul va sufla cu putere în toate zonele şi maximele pleacă de la 22 de grade în zonele cu ploi şi ating 32 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi caldă şi însorită, temperaturi de 30-32 de grade, însă vântul prinde putere. În zona Dobrogei poate atinge şi 60 km/h. La noapte: cer senin.

Soare şi vreme plăcută avem şi în Moldova sudică şi nordul Munteniei. Încă nu se răcoreşte, dar vântul va sufla cu putere şi pe aici.

Mai sus, apar ceva schimbări. În jumătatea sudică avem soare şi vreme caldă, în Bucovina vine ploaia. Sunt averse temporare, cu vijelii şi poate chiar grindină.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş va ploua destul de des marţi, aversele vin în mai multe reprize, vântul se poate transformă în vijelii şi se pot adună şi 25 l/mp. Luni au fost 28-29 de grade, marți cel mult 24 de grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în prima zi de școală

Ploile vin şi în vestul ţării. Soarele se va arată destul de rar, vântul va fi insistent şi aici presiunea atmosferică va creşte accentuat de la valori scăzute. Se răcoreşte faţă de luni.

În ţinuturile centrale
avem câteva ore cu soare, dar şi averse temporare, mai ales pe latura vestică a provinciei. Maximele pierd vreo cinci grade faţă de valori de luni; câţiva stropi mai vin şi la noapte.

În Oltenia va fi vreme caldă, sunt ceva înnorări, dar ploile apar sporadic şi pe zone foarte restrânse. Maximele ajung la 30 de grade; luni în zona s-au înregistrat şi 34 de grade.

În sudul ţării vremea rămâne frumoasă, neobişnuit de caldă, dar vântul va avea răbufniri frecvente.

Şi în zona Bucureştiului apar unele schimbări. Marți dimineaţă mai sunt ceva nori, dar vântul va prinde putere şi peste zi se înseninează. Presiunea atmosferică este foarte scăzută, dar tendinţa este crescătoare.

La munte
va ploua temporar. Sunt ploi de vară consistente, cu 25 l/mp, vijelii şi grindină. Se răcoreşte doar în masivele vestice. Vântul poate ajunge la 60 km/h cam peste tot pe la munte.

Pentru cei care mai sunt pe litoral, se anunţă o zi foarte caldă, însorită, cu un vânt cam nervos. Temperaturile ating şi 30 de grade prin staţiuni.

În ţară, marţi avem ploi în vest, centru şi nord, dar prindem vreme caldă şi frumoasă în sud şi sud-est. Vântul va sufla cu putere în toate zonele: poate atinge 50-60 km/h.

Miercuri valul de instabilitate trece, va fi soare şi doar câţiva nori de ploaie prin nord-vest şi pe la munte. Se răcoreşte peste tot, vântul rămâne activ şi presiunea atmosferică va creşte.

Joi: vreme bună, soare, vânt mai nervos pe la munte, ploi sporadice în noaptea de joi spre vineri.

Vineri: altă zi frumoasă, un pic mai caldă şi temperaturile par să crească şi în week-endul următor.

Şi în Bucureşti sunt ceva schimbări. Marţi dimineaţă apar ceva nori, dar curând se înteţeşte vântul şi temperaturile mai coboară un pic. Peste zi se înseninează, iar barometrele indică o tendinţa crescătoare.

Miercuri soare şi mai cald decât în mod obişnuit, vânt activ şi presiune atmosferică aproape de normal. Noaptea de miercuri spre joi aduce aer rece: 10 grade la periferie, 14 grade în cartierele centrale.

Joi prindem timp frumos, cer senin, atmosferă plăcută. Maximă: 28-29 de grade.

Vineri se întoarce căldură, nu prea avem nori şi temperaturile ajung din nou la 32 de grade. Noaptea vor fi în jur de 17 grade.

La munte marţi va ploua temporar, sunt ploi de varăconsistente cu 25 l/mp, vijelii şi grindină. Se răcoreşte doar în masivele vestice. Vântul poate ajunge la 60 km/h.

De miercuri vremea îşi revine şi apare soarele. Ploi sporadice mai apar pe zone restrânse, vântul rămâne activ, dar va fi mai frig decât în ultimele zile.

Joi se anunţă timp frumos, vânt domol şi temperaturi în creştere.

Pentru vineri, veşti şi mai bune: se anunţă o nouă încălzire şi mult soare.


Pe litoral se anunţă vreme foarte plăcută. Marţi se face foarte cald prin staţiuni, se ating chiar şi 30 de grade, vântul va fi destul de intens şi apă va avea în jur de 21- 22 de grade.

Miercuri cer senin, vreme caldă şi atmosferă plăcută. Se mai domoleşte şi vântul.

Joi se menţine vreme însorită, dar se răcoreşte aerul: vor fi în jur de 24 de garde ziua şi vreo 18 grade noaptea.

Vineri se încălzeşte din nou, după prânz se înteţeşte şi vântul, iar apa mării se mai încălzeşte puţin.

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade. Prognoza pe 3 zile

Vreme foarte caldă, cu temperaturi de 36 de grade. Prognoza pe 3 zile

zapada pe strada

Vremea 18 februarie. Frig, vânt şi ninsori în toată ţara

Vremea 17 februarie. Iarna revine în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea 16 februarie 2018. Atmosferă închisă, în majoritatea regiunilor

Vremea 15 februarie 2018. Scăpăm de precipitațiile abundente, până duminică

Vremea 14 februarie 2018. Ploi și ninsori în toată țara

Cod galben de viscol pentru 14 județe, până joi. Regiunile vizate

Zapada

Ninsori abundente de marți seară. Zonele vizate de avertizare

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor

Vremea 12 februarie 2018. Astăzi, atmosfera va fi schimbătoare

Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo

Informare meteo. Temperaturile încep să scadă și vin ninsorile