Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Timisoara este "capitala teatrului" romanesc in aceasta perioada. Un festival a adus pe strada sute de oameni, dar si turisti

Embed:

Timisoara, este in aceste zile, capitala teatrului. Un festival cu traditie a scos pe strada sute de oameni, care au urmarit o piesa inedita - actorii au folosit - in loc de replici - muzica, miscare si jocuri de lumini.

Evenimentul a crescut de la an la an si de cand Timisoara a fost desemnata Capitala Culturala Europeana, in 2021, atrage tot mai multi turisti straini.

Piata Victoriei din Timisoara s-a transformat miercuri seara intr-o veritabila scena. O trupa de actori din Polonia a dat viata piesei "The Blind", o reinterpretare a romanului "Eseu despre orbire" a lui Jose Saramango.

Festivalul are doua sectiuni: una a dramaturgiei romanesti, si alta a spectacolului european. La cea de-a doua sunt invitate cele mai spectaculoase formatii de pe continent, iar piesele se desfasoara in aer liber.

Ion Rizea - director teatrul adjunct Teatrul National Timisoara:  "Este un festival important, cred ca anvergura lui, cu ajutorul autoritatilor, ar trebui sa creasca ca in 2021 sa fie cel mai bun festival al Romaniei."

De altfel, a crescut si numarul strainilor care urmaresc spectacolele. Cateva tinere din Canada au venit in Timisoara dupa ce au auzit ca orasul va fi Capitala Culturala Europeana.

Si niste turisti din Olanda au ajuns chiar acum in oras.

"Va vom promova orasul in Olanda! Vom da tot ce e mai bun. Cred ca va fi magnific."

Festivalul va tine pana pe 25 mai si are programate 20 de piese de teatru si spectacole in aer liber.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Mai 2017
Citeste mai multe despre: festival, Timisoara, teatru, turism, turisti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed