Care este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, de turistii straini. Un tanar a venit tocmai din Texas

02-08-2015 08:30


Marea nu este singura care atrage vara mii de turisti in Romania. E forfota in orasele de prestigiu ale tarii, iar cladirile cu arhitectura lor veche sunt "vanate" de strainii care stiu sa aprecieze frumosul si nu pleaca fara selfiuri, drept suvenir.

Piata Victoriei din Timisoara a fost in acest week-end unul din punctele cele mai vizitate din Romania.

Kevin este din Texas, iar vara aceasta a vrut sa rupa tiparele. A plecat de unul singur intr-o excursie de trei saptamani prin Europa. O zi din calendarul sau a dedicat-o, in mod special, Timisoarei. Pasiunea pentru arhitectura, spune el, l-a adus in primul rand aici si nu a ramas dezamagit...

Kevin Gandy, turist: "Unul dintre cele mai tari lucruri dintr-un oras european este arhitectura. Arhitectura veche! Aici aveti un mix intre vechi si nou."

Alt tanar vine din Australia. Ultimii doi ani i-a petrecut facand... inconjurul lumii. Pentru el, fotografiile sunt adevaratele suveniruri.

Callum Laurenson, turist: "Prima impresie a fost chiar cand am ajuns in gara, am mers pe drumul gresit, pentru ca harta nu era corecta. Si am mers in stanga, in loc de dreapta. Am ajuns pe langa mai multe cladiri parasite, un rau, erau si pescari, ma intrebam .. 'unde e orasul?' "

Soren si Sabrina sunt din Germania si, din patru in patru ani, vin sa viziteze orasele din Romania. Pe langa peisajul mirific pe care-l admira de fiecare data, ei stiu sa aprecieze si alte valori ale romanilor.

Sabrina Line, turista: "Ne place ciorba si mamaliga... E asa de buna..."

Si daca ramanem in sfera culinara, reprezentantii restaurantelor si-au pregatit si liste cu bucatele pe care le prefera strainii.

Karol Horvath, ospatar: "Tochitura moldoveneasca, mamaliguta, ciulama de pui cu mamaliguta, gulas..."

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Turism, orasele cele mai vizitate de straini sunt Bucurestiul, Constanta, Brasov si Timisoara.

VIDEO PROTVPLUS.RO