Therme Bucuresti - preturi, imagini si program. Cum arata cel mai mare complex termal din Europa, deschis pe 14 ianuarie

Ultimul update: Sambata 16 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2016 16:26
Categorie: Travel
Therme Bucuresti

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale Europei. Un potential imens, din ce in ce mai bine speculat de investitori.

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale Europei. Un potential imens, din ce in ce mai bine speculat de investitori. La randul lor, turistii revin in statiunile balneoclimaterice consacrate precum Baile Herculane, Calimanesti, sau Baile Felix.

Ideea de SPA balneo este la moda, drept dovada ca si langa Bucuresti a fost deschis miercuri un centru care face din capitala noastra al doilea mare oras termal din Europa, dupa Roma. Complexul termal de la Balotesti are o capacitate de 4.000 de persoane si este impartit in trei zone.

Aceasta este zona destinata relaxarii. Aici au fost aduse peste 800.000 de plante. Sute de palmieri inconjoara piscina principala. Aici gasim cea mai mare piscina cu valuri din Romania si 16 tobogane. In zona de rasfat, vizitatorii au de ales dintr-o varietate de saune tematice si o piscina cu seleniu.

Romanii au prins gustul vacantelor la spa. Cat costa o zi de relaxare, cu masaje si tratamente de infrumusetare

Toate bazinele sunt alimentate cu apa termala extrasa de la 3100 de metri adincime unde temperatura trece de 80 de grade.

Natalie Ciulacu, directorul comercial al complexului: "Aportul de substante, cupru, magneziu, seleniu, zinc, care se afla in compozitia apelor termale sunt atat un beneficiu pentru sanatate, cat si pentru relaxare."

"Complexul Therme Bucuresti este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne asteptam ca in primul an sa avem intre 800.000 - 1 milion de vizitatori. Centrul este o constructie cu un grad de eficienta energetica extrem de ridicat, a carei autonomie energetica este asigurata 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficientei energetice, Therme Bucuresti functioneaza din resurse proprii in proportie de 90%", a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Bucurestiul este al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.

La Therme Bucuresti, apa geotermala este adusa la suprafata de la o adancime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna, pentru ca este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa 1989 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. Noutatea absoluta din zona Spa & Wellness este oferita de cele sase saune tematice si o baie de aburi.

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei. Lungimea totala a acestora este de 1,5 kilometri, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate varstele. Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care 'strapung' acoperisul cladirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau 'Racer', unde pot concura pana la 3 participanti simultan, precum si 'Crazy River', cu un volum de apa de peste 2.500 mc/ora.

Preturile variaza in functie de zona si de perioada petrecuta si le puteti gasi pe site-ul oficial.

Programul este urmatorul:

Luni - Joi: 09:30 - 23:30
Vineri - Duminica 08:00 - 01:00

Investitia care se ridica la 50 de milioane de euro le este acesibila celor din sudul tarii. Cei din judetul Cluj, de pilda, au alte optiuni: Baile Baita, parcul Balnear Toroc, Baile Turda si Baile Cojocna.

Marius Palacean, director baile Cojocna: "Avem masaj, impachetari cu namol, sauna uscata."

Renumite sunt si apele termale de la Baile Felix, unice in Europa. Sunt renumite pentru tratarea afectiunilor reumatismale, post-traumatice sau ginecologice.

Probabil cea mai cunoscuta dintre statiunile balneare din Romania ramane Baile Herculane. Izvoarele termale de aici au fost descoperite de cateva sute de ani. Boli de piele, boli ale sistemului nervos periferic, ale aparatului locomotor, intoxicatii cu plumb, dar si boli ale aparatului respirator, afectiuni ginecologice, boli ale tubului digestiv,  toate isi pot gasi daca nu leacul macar o ameliorare.
 

Tara care ascunde un adevarat colt de rai. Mii de oameni vin aici sa se trateze in apele termale ale Lagunei Albastre

Tara care ascunde un adevarat colt de rai. Mii de oameni vin aici sa se trateze in apele termale ale Lagunei Albastre

FULLSCREEN
Therme Bucuresti - preturi, imagini si program. Cum arata cel mai mare complex termal din Europa, deschis pe 14 ianuarie
  • /

Sursa: Pro TV

turnul eiffel iarna

Parisul nu va avea târg de Crăciun anul acesta pe Champs Elysee

Turismul balnear românesc, în pericol. Legea care i-ar putea băga în faliment pe hotelieri

O căprioară descoperă o cameră de supraveghere în pădure, pe Valea Cernei. Imagini rare surprinse de Romsilva

Valea Prahovei, cea mai aglomerată de Revelion. Unde mai găsiți locuri de cazare

Pensiunile din Maramureș, pregătite pentru minivacanța de 1 decembrie. Turiștii, așteptați pe pârtie

Industria hotelieră, în plină ascensiune. Tinerii, principalii turiști

turisti romania

2017, cel mai bun an al turismului românesc, de la 1990 încoace

Băile Tușnad, alegerea perfectă în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 decembrie

Măsura controversată a unei companii aeriene: cei mai săraci pasageri se vor îmbarca ultimii

O politiciană din Mexic promovează supa de şobolan. "Nu e ca puiul, e mai gustos"

64 de obiective turistice din Alba Iulia, mai ușor de descoperit cu ajutorul unei aplicații

Castelul Teleki din Bistriţa, restaurat cu bani de la UE. După Revoluţie a fost abandonat