Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Therme Bucuresti - preturi, imagini si program. Cum arata cel mai mare complex termal din Europa, deschis pe 14 ianuarie

Embed:

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale Europei. Un potential imens, din ce in ce mai bine speculat de investitori.

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale ale Europei. Un potential imens, din ce in ce mai bine speculat de investitori. La randul lor, turistii revin in statiunile balneoclimaterice consacrate precum Baile Herculane, Calimanesti, sau Baile Felix.

Ideea de SPA balneo este la moda, drept dovada ca si langa Bucuresti a fost deschis miercuri un centru care face din capitala noastra al doilea mare oras termal din Europa, dupa Roma. Complexul termal de la Balotesti are o capacitate de 4.000 de persoane si este impartit in trei zone.

Therme Bucuresti - Agerpres

Aceasta este zona destinata relaxarii. Aici au fost aduse peste 800.000 de plante. Sute de palmieri inconjoara piscina principala. Aici gasim cea mai mare piscina cu valuri din Romania si 16 tobogane. In zona de rasfat, vizitatorii au de ales dintr-o varietate de saune tematice si o piscina cu seleniu.

Toate bazinele sunt alimentate cu apa termala extrasa de la 3100 de metri adincime unde temperatura trece de 80 de grade.

Natalie Ciulacu, directorul comercial al complexului: "Aportul de substante, cupru, magneziu, seleniu, zinc, care se afla in compozitia apelor termale sunt atat un beneficiu pentru sanatate, cat si pentru relaxare."

Therme Bucuresti - Agerpres

"Complexul Therme Bucuresti este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne asteptam ca in primul an sa avem intre 800.000 - 1 milion de vizitatori. Centrul este o constructie cu un grad de eficienta energetica extrem de ridicat, a carei autonomie energetica este asigurata 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficientei energetice, Therme Bucuresti functioneaza din resurse proprii in proportie de 90%", a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Bucurestiul este al doilea cel mai mare oras termal din Europa, dupa prima si cea mai veche capitala termala atestata istoric: Roma.

Therme Bucuresti - Agerpres

La Therme Bucuresti, apa geotermala este adusa la suprafata de la o adancime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna, pentru ca este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa 1989 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. Noutatea absoluta din zona Spa & Wellness este oferita de cele sase saune tematice si o baie de aburi.

Therme Bucuresti - Agerpres

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei. Lungimea totala a acestora este de 1,5 kilometri, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate varstele. Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care 'strapung' acoperisul cladirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau 'Racer', unde pot concura pana la 3 participanti simultan, precum si 'Crazy River', cu un volum de apa de peste 2.500 mc/ora.

Preturile variaza in functie de zona si de perioada petrecuta si le puteti gasi pe site-ul oficial.

Programul este urmatorul:

Luni - Joi: 09:30 - 23:30
Vineri - Duminica 08:00 - 01:00

Investitia care se ridica la 50 de milioane de euro le este acesibila celor din sudul tarii. Cei din judetul Cluj, de pilda, au alte optiuni: Baile Baita, parcul Balnear Toroc, Baile Turda si Baile Cojocna.

Marius Palacean, director baile Cojocna: "Avem masaj, impachetari cu namol, sauna uscata."

Renumite sunt si apele termale de la Baile Felix, unice in Europa. Sunt renumite pentru tratarea afectiunilor reumatismale, post-traumatice sau ginecologice.

Probabil cea mai cunoscuta dintre statiunile balneare din Romania ramane Baile Herculane. Izvoarele termale de aici au fost descoperite de cateva sute de ani. Boli de piele, boli ale sistemului nervos periferic, ale aparatului locomotor, intoxicatii cu plumb, dar si boli ale aparatului respirator, afectiuni ginecologice, boli ale tubului digestiv,  toate isi pot gasi daca nu leacul macar o ameliorare.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Ianuarie 2016
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti - Agerpres
  • Therme Bucuresti
Citeste mai multe despre: Therme Bucuresti, centru spa, apa termala,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed