Pentru multi romani, busola Revelionului arata nordul tarii.Bucovina, locul unde traditia face legea
Ei au ajuns deja in Bucovina, cuceriti de frumusetea de basm a locurilor, dar si de bucatele fara seaman, pregatite cu multa dragoste de oameni harnici si bucurosi de oaspeti.
Altii au ajuns si in Tara Maramuresului, acolo unde aroma gulasului, a carnatilor si a vinului fiert te farmeca.
In Tara Lapusului, varza calita isi are locul ei pe masa de sarbatori. Are si un secret, ca sa se topeasca iute cand e gustata.
La desert, in Tara Chioarului primim placinta creata cu branza, o minune omologata de un barbat din Mesteacan ca produs traditional.
In Bucovina, unde turistii care ajung la Voronet sunt intampinati cu placinte calde si cu tuica. Mancarea si bautura vor fi din belsug, ne asigura gazdele. Unii au dat chiar o mana de ajutor la pregatirea jumarilor si s-au infruptat din soriciul proaspat.
Cei mai multi turisti din Bucovina au ales varianta pensiunii complete, care inseamna, pe zi, intre 35 si 80 de euro de persoana. Unii au optat doar pentru cazare, platind, in medie, 80 de lei de persoana.