(P) Cabana Harțagu, locul unde fiecare masă este un ospăț

Cabana Harțagu - 1

Atenția pentru detalii și bun gust în a reda o atmosferă tipică românească, alături de efortul de a reprezenta bucătăria tradițională prin tot ce are mai valoros de oferit, sunt standarde obligatorii la Cabana Harțagu.

Fiecare masă este un ospăț, fiecare farfurie este presărată cu dragoste, fiecare îmbucătură te duce cu gândul la căldură de acasă sau de la bunici. Din dorința de a vă oferi o masă delicioasă din ingrediente proaspete, pline de arome, nu avem un meniu a-la-carte. Meniul sejurului este fix, la prânz conține trei feluri, iar la cină doua feluri de mâncare.

Astfel, vă puteți trezi atunci când doriți și servi o varietate de mâncăruri delicioase, în sala de mese sau pe terasele exterioare, în aer liber. De asemenea meniul cu produsele servite la Cabana Harțagu poate varia în funcție de anotimp. Mâncărurile de la Cabana Harțagu sunt gătite încet de bucătari localnici, cu ingrediente din gospodăriile proprii.

Meniu tradițional
La Harțagu, hrana este legată de natură. În unii ani umplem beciul de mere, în alții numai cu pere, în unele primăveri avem urzici și păpădie din belșug, în altele numai muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic din ceea ce ne-ar îndepărta de cursul firesc al lucrurilor. În fapt, ne-am permis un singur element de civilizație contemporană, din respect față de voi, oaspeții noștri: normele de igienă în verificarea și prepararea hranei de-a lungul întregului proces sunt conforme cu cele mai restrictive standarde europene.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

MENIUL POATE DEPINDE DE SEZON DAR DE CELE MAI MULTE ORI GASEȘTI LA NOI URMĂTOARELE BUCATE:

Platou de întâmpinare: sirop, țuică, turte, brânzeturi, cașcaval, fasole bătută, salată de vinete, șunculiță de casă, caș afumat, mușchi afumat, legume proaspete (roșii, ceapă, castraveți) - îl pregătim pentru cei cu sejur de minim 2 nopți.

Mic dejun: zacuscă de casă, pateu de casă, caș afumat, iaurt simplu, cereale, legume (roșii, ardei, castravete, morcov, ceapă, măsline), ouă (fierte, ochiuri, omletă), cărnuri (babic, mușchi, tobă, pateu, șuncă, pastramă, jumări), pâine cu lapte și ou, compot (în sezon).

Prânz: aperitive (fasole bătută, jumări, ceapă, brânzeturi aromate), ciorbe (de cocoș cu tăieței de casă - acrită cu borș de puțină, după o rețetă tradițională veche moștenită de la bunicii lui Tataie George -, văcuță, perișoare, purcel - acrită cu zeamă de varză -, pasăre, fasole cu afumătură, ciorbă de os de porc, de legume), gulaș de vițel, ostropel, sarmale, tochitură, brânză cu legume la cuptor, rață pe varză, piftie de porc sau curcan, cărnuri la cuptor (porc, vită, ied, miel), saramură de păstrăv, saramură de pui, orez sârbesc, cartofi nature, cârnați de casă - afumați și uscați, legume la grătar, sarmale/ardei umpluți de post, ciulama de ciuperci, fasole scăzută.

Cină: aperitive (mămăligă cu brânză și smântână), grătar (ceafă de porc, pastramă, cârnați, pește), șnițel de curcan, cartofi cu rozmarin, legume la cuptor, drob de legume, bulz, saramură de pește, legume pane, piure de cartofi, chiftele de legume, ciuperci la cuptor.
Desert: tartă cu fructe de pădure, cu mere, cu ciocolată, învârtită, clătite, prăjitură cu măr, plăcinte cu brânză și mere, cozonac, gogoși.
Inclus - apă plată de izvor

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.