Ads by INTERNET PROTV

Inscrierile la universitati continua.Vezi care sunt cele mai cautate specializari din Timis si Arad

inscrieri facultate

 Procesul de admitere s-a incheiat pentru cele mai multe facultati din judetele Timis si Arad. Concurenta pentru locurile bugetate de stat este acerba.

Situatia inscrierilor la facultatile din Timisoara

Anul acesta, Facultatea de Drept atrage studentii ca un magnet. Batalia se da intre 4,5 candidati pe un loc. Urmatoarea specializare la mare cautare in judetul Timis este cea de Geografie, unde la buget sunt inscrisi 3,4 candidati pe un loc.

Urmatoarea specializare de top din Timis este cea de Relatii internationale, din cadrul Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor, unde s-au inscris 3,16 candidati pe un loc, urmata de specializarea Finante publice, cu 3 candidati pe un loc. La Contabilitate, concurenta este de 2,85 candidati pe un loc, iar la Economia Comertului, Turismului si Serviciilor sunt inscrisi 2,45 de candidati pe un loc.

Concurenta mai mica se inregistreaza la Fizica, unde s-au inscris 2,5 candidati pe un loc, urmata de Facultatea de Litere, cu 1,7 elevi pe un loc si in cele din urma Facultatea de Chimie cu 0,85 candidati pe un loc.

Inscrierile continua pana in 27 iulie la Universitatea de Vest, pana in 25 iulie la Universitatea de Medicina si Farmacie si pana in 30 iulie la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului.

Situatia inscrierilor la facultatile din Arad

In Arad, la Universitatea “Aurel Vlaicu” sunt disponibile 3.054 de locuri pentru anul I, la noua facultati care organizeaza 44 de programe de studii. Concurenta cea mai mare este la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Psihologie si Asistenta Sociala, respectiv de patru candidati pe un loc.

De asemenea, Facultatea de Inginerie se bucura de mare cautare in acest an, mai ales la specializarile Autovehicule Rutiere si Automatizari, unde concurenta este de patru candidati pe fiecare loc disponibil.

Absolventii de liceu se pot inscrie la facultate pana in 30 iulie, in fiecare zi, inclusiv in weekend.

In acest an, universitatea are si 23 de programe de masterat, cu 1.150 de locuri disponibile, iar aici inscrierile continua pana in toamna.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 24 Iulie 2012
Citeste mai multe despre: inscrieri, timis, arad, facultati, candidati, locuri buget,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed