MUNTENEGRU - ROMÂNIA 1-0. Gol Jovetic și România spune ADIO Campionatului Mondial din Rusia

Muntenegru - România
AFP

MUNTENEGRU - ROMÂNIA. Naționala antrenată de Christoph Daum a fost învinsă în Muntenegru, scor 1-0, și a ratat orice șansă de a ajunge la Campionatul Mondial din Rusia.

Deși avea neapărat nevoie de victorie pentru a spera că va prinde barajul pentru Campionatul Mondial din 2018, Daum a pregătit o formație de start defensivă, cu Găman mijlocaș central.

Prima repriză a fost dominată de Muntenegru, care a avut un gol anulat al lui Jovetic. România a contat doar printr-un șut al lui Chipciu de la 30 de metri.

În repriza a doua, tricolorii au jucat și mai slab și, pe fondul unei dominări copioase, muntenegrenii au marcat singurul gol al meciului.

MUNTENEGRU - ROMÂNIA LIVETEXT:

Citește și
Cristoph Daum
Romania-Danemarca 0-0, in preliminariile Campionatului Mondial 2018. Toate reactiile dupa meci
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

MINUTUL 90+3: Final de meci, România este învinsă cu 1-0 și nu mai are nicio șansă de calificare la Campionatul Mondial din 2018, cu două etape înainte de final.

MINUTUL 85: În acest final de meci, tot cei din Muntenegru atacă. Jucătorii României par complet resemnați.

MINUTUL 75: GOL MUNTENEGRU. După ce ne-au dominat toată repriza, muntenegrenii reușesc să deschidă scorul prin vedeta Jovetic.

MINUTUL 65: Jucăm mai slab în această repriză decât în prima. Deși avem nevoie neapărat de victorie, muntenegrenii sunt cei care atacă în valuri. Fără a-și crea însă ocazii clare.

MINUTUL 45+1: PAUZĂ. Avem nevoie de victorie, însă nu avem deloc forță pentru a ataca.

MINUTUL 39: Șut al lui Chipciu de la 30 de metri, portarul respinge cu greu în corner.

MINUTUL 30: GOL ANULAT pentru Muntenegru.

MINUTUL 21: Chipciu trimite peste poartă, din 10 metri, după o centrare de pe partea dreaptă.

MINUTUL 17: Ocazie imensă ratată de Muntenegru. Beciraj primește mingea la 8 metri de poarta lui Tătărușanu, driblează un jucător, apoi șutează pe lângă poartă în mod inexplicabil.

MINUTUL 13: Replică imediată a muntenegrenilor. Un șut de la 20 de metri este respins cu greu de Tătărușanu, în față, apoi mingea este reținută.

MINUTUL 12: Chipciu pătrunde în careu, pe partea dreaptă, dar centrarea sa este blocată.

MINUTUL 1: Startul partidei, Daum a pregătit câteva improvizații cu care speră să îi surprindă pe adversari. Fără victorie însă, vom fi eliminați din calculele calificării.

MUNTENEGRU - ROMÂNIA, echipele de start. România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Moți, Toșca – Răzvan Marin, Găman – Chipciu, Maxim, Stancu – Andone

Muntenegru: Petkovic - Marusic, Savic, Tomasevic, Stojkovic - Ivanic, Vukcevic - Janjovic, Jovetic, Vesovic - Beciraj

MUNTENEGRU - ROMÂNIA, declarațiile lui Daum înainte de meci

"E o situaţie dificilă, dar nu ştim niciodată ce se va întâmpla. E important ca la final, atunci când ne vom califica sau nu ne vom califica, să putem spune că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă şi am dat tot ce aveam mai bun. Trebuie să ne concentrăm pe meciul care urmează. De jumătate de an sunt întrebat dacă demisionez. Mi-a crescut barba. Nu s-a schimbat nimic. Sunt motivat vreau să obţinem un rezultat bun pentru fotbalul românesc. Apoi vom vedea ce e mai bine atât pentru mine cât şi pentru fotbalul românesc. Am şi eu limitele mele. Cred că echipa lor este foarte echilibrată. Fac un presing foarte bun şi pasează destul de bine. E o echipă puternică pe contraatac. Cred, însă, că în meciul de la Cluj, am fi putut câştiga împotriva lor", declarat Daum, conform digisport.ro.

Reprezentativele României şi Muntenegrului se întâlnesc la Podgorica, luni, de la ora 21.45.

În meciul tur, disputat în septembrie 2016 la Cluj, România şi Muntenegru au terminat la egalitate, 1-1.

Duckadam: Daum e un pariu pierdut de acum câteva luni, trebuia să-şi dea demisia după înfrângerea cu Polonia

Preşedintele de onoare al FCSB, Helmuth Duchadam, a declarat, luni, că germanul Christoph Daum este un „pariu pierdut” pentru naţionala României, fiind de părere că acesta ar fi trebuit să demisioneze după meciul pierdut cu Polonia.

„Din punctul meu de vedere Daum a fost un pariu pierdut de acum câteva luni. Eu l-am apreciat foarte mult, l-a urmărit foarte mult în perioada în care a activat în Germania şi mi s-ar fi părut normal să-şi dea demisia după înfrângerea cu Polonia, pentru a da posibilitatea noului antrenor să-şi pregătească echipa pentru Campionatul European. El e un antrenor foarte bun, dar la o echipă de club, unde a avut rezultate remarcabile. Nu a antrenat niciodată la naţională, a venit într-un fotbal pe care nu îl cunoştea. Am avut o discuţie cu dânsul şi mi-a spus că a fost destul de dezamăgit faţă de ceea ce a găsit aici”, a declarat Duckadam.

Fostul portar consideră că FRF a pierdut o bună ocazie de a-i face o ofertă de a prelua naţionala lui Ladislau Boloni când acesta nu avea un contract: „E o întrebare grea pe cine văd în locul lui. Pentru că noi spunem hai să schimbăm dar nu ne-am gândit pe cine punem. De aici a fost şi acest eşec cu Christoph Daum. Cei care hotorăsc trebuie să facă o analiză foarte bună, nu doar de dragul de a pune pe cineva pe placul spectatorilor. Va fi greu, eu la ora actuală nu aş putea să numesc un antrenor. Cu siguranţă nu se va încerca să se meargă pe varianta unui antrenor străin, se va merge pe un antrenor român. Eu cred că federaţia a ratat o ocazie în momentul când Ladislau Boloni era liber de contract. Cred că trebuia să-i propună postul de selecţioner, nu au făcut-o şi acum el are un angajament. Cred că această şansă s-a pierdut”.

Referitor la partida Muntenegru, Duckadam se îndoieşte că România ar putea produce o surpriză. „Nu ştiu cota, eu aş merge pe 2. A fost o glumă. Din păcate nu avem nicio şansă. Muntenegru are o echipă mult mai puternică şi de acest meci se leagă calificarea lor. Mă îndoiesc că vom vedea o surpriză. Eu sper să facem un rezultat bun, dar, privind realist, cred că Muntenegru va câştiga această partidă. Are o echipă mai valoroasă, a câştigat cu 3-0 în Kazahstan, nu cred că va rata ocazia de a câştiga aceste puncte care o pot duce la baraj”, a spus Duckadam.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
România 1-0 Armenia. Victorie chinuită cu un gol în prelungiri, spectatorii au scandat
România 1-0 Armenia. Victorie chinuită cu un gol în prelungiri, spectatorii au scandat "demisia"

România a învins, vineri, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0, selecţionata Armeniei, într-un meci contând pentru etapa a şaptea a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Romania-Danemarca 0-0, in preliminariile Campionatului Mondial 2018. Toate reactiile dupa meci
Romania-Danemarca 0-0, in preliminariile Campionatului Mondial 2018. Toate reactiile dupa meci

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, duminica, pe Cluj Arena, in compania nationalei Danemarcei, in preliminariile Cupei Mondiale 2018. 

ARMENIA - ROMANIA 0-5. Cinci marcatori diferiti, dupa ce armenii au jucat in 10 inca din minutul 3. Prima victorie in Grupa E
ARMENIA - ROMANIA 0-5. Cinci marcatori diferiti, dupa ce armenii au jucat in 10 inca din minutul 3. Prima victorie in Grupa E

ARMENIA - ROMANIA. Echipa antrenata de Cristoph Daum a invins categoric, in deplasare, scor 5-0, selectionata Armeniei.

Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei. Cele trei lucruri pe care le vrea de la jucatorii nationalei
Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei. Cele trei lucruri pe care le vrea de la jucatorii nationalei

Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor principal al nationalei Romaniei, propunerea administratiei FRF pentru postul de selectioner fiind aprobata, joi, de Comitetul Executiv.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.