Mama lui Răzvan Popa, fost fotbalist la Universitatea Craiova, acuză un fost antrenor că i-a hărțuit sexual fiul

razvan popa
Facebook/Universitatea Craiova

Mama fotbalistului Răzvan Popa a dezvăluit, pentru GSP LIVE, că fiul ei a fost hărțuit sexual de Devis Mangia în perioada în care acesta antrena Liga 1, la Universitatea Craiova.

Femeia a povestit plângând că fiul ei a intrat în depresie în acea perioadă.

Aceasta a explicat că Devis Mangia l-a chemat pe Răzvan Popa la mai multe întâlniri particulare, sub pretextul unor discuții despre fotbal, în perioada 2017-2018.

"L-a întrebat mai întâi despre activitatea lui sexuală, apoi a început să-i facă avansuri directe. Asta în timp ce se masturba în fața copilului meu", a povestit mama lui Răzvan Popa.

Mangia ar fi început să-l marginalizeze pe Răzvan Popa, după ce fotbalistul i-a refuzat avansurile sexuale. În plus, fostul antrenor l-ar fi bruscat fizic în vestiar.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Răzvan Popa le-a mărturisit părinților totul în martie 2019, după mai multe momente de furie. În acel moment, mama fotbalistului i-a spus lui Mihai Rotaru despre gesturile fostului antrenor.

„I-am spus că știu tot, i-am spus fără perdea anumite lucruri. Rotaru era circumspect. A zis «Trebuia să spună când a jucat. Acum când nu mai joacă se interpretează ... ». M-am simțit profund jignită. La o altă discuție, îmi aduc aminte că a zis «Țin foarte mult la Răzvan, dar sunt om de afaceri». A spus că interesul lui e să-i meargă afacerea, clubul, și că nu poate face nimic pentru că ar însemna destabilizarea clubului. Ulterior l-au demis pe Mangia. Dar am avut senzația că l-au făcut scăpat", spune mama lui Răzvan Popa.

„Lucrurile s-au petrecut în primul sezon, noi am aflat în al doilea sezon. Noi am aflat în noaptea de 7 spre 8 martie 2019. Eu am spus atunci conducerii imediat. A doua zi eram la conducere. Lucrurile au fost spuse”, a mai spus femeia.

Mama lui Răzvan Popa a explicat că fiul ei este bine acum, după ce s-a retras din fotbal.

Devis Mangia, suspendat din funcția de selecționer al Maltei

Devis Mangia a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei, după ce un jucător a reclamat că a fost hărțuit sexual.

„Devis Mangia a fost eliberat temporar din funcția de selecționer ca urmare a unei plângeri pentru o presupusă abatere de la politicile Federației”, este comunicatul oficail emis de Federația Malteză de Fotbal.

Reacția Universitatea Craiova

Cubul Universitatea Craiova a oferit, luni, explicaţii despre un "posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia" în perioada în care acesta pregătea gruparea olteană. Craiovenii susţin că a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător, s-a declanşat o anchetă internă, iar mai multe elemente au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Totuşi, craiovenii spun că au decis încheierea contractului pe cale amiabilă cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice: La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică. Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci. În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani. Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri", anunţă Universitatea Craiova.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.