Cristiano Ronaldo a castigat pentru a patra oara in cariera Balonul de Aur

Ultimul update: Joi 15 Decembrie 2016 07:07
Data publicarii: Luni 12 Decembrie 2016 21:17
Categorie: Sport
cristiano ronaldo, balonul de aur

Cristiano Ronaldo a castigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importanta distinctie individuala din fotbalul mondial, a anuntat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relateaza AFP.

Ronaldo (31 ani) ii succede in palmares rivalului sau argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ''Balon de Aur'' castigat de lusitan, dupa cele din 2008, 2013 si 2014. In acest an, Ronaldo a castigat Liga Campionilor cu Real Madrid si EURO 2016 cu Portugalia, fiind capitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci detinut de Leo Messi.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a nascut pe 5 februarie 1985 in Madeira, are 1,85 m si 80 kg si si-a inceput cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat in echipa de seniori de romanul Ladislau Boloni, dupa care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joaca la Real Madrid.

A adunat 136 de selectii pentru nationala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul sau cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite in 2008, 2014 si 2016, doua Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), doua Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), doua Supercupe ale Angliei - Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), doua Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

In 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului.

A castigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, in 2008, 2011, 2014 si 2015.

Detine recordul de goluri marcate intr-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter in Premier League in 2008, cu 31 goluri, si de trei ori in Primera Division, in 2011, cu 41 goluri, in 2014, cu 31 goluri, si in 2015, cu 48 goluri.

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franta)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iasin (URSS)
1964: Denis Law (Scotia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franta)
1984: Michel Platini (Franta)
1985: Michel Platini (Franta)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franta)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franta)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei sevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)

cristiano ronaldo, balonul de aur Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Bradley Cooper si fosta iubita a lui Cristiano Ronaldo vor deveni parinti. De cand sunt impreuna cei doi

Bradley Cooper si fosta iubita a lui Cristiano Ronaldo vor deveni parinti. De cand sunt impreuna cei doi

Danny Baird

Este paralizat de la piept în jos, dar participă la curse pe motocicletă

Avram Iancu, primit cu fast în țară, după primii 2.000 de km

Reacția Simonei Halep după ce a ratat calificarea în finala turneului de la Toronto

culturist

Culturist de 23 de ani, decedat în urma unui exercițiu nereușit. VIDEO

Un fotbalist s-a prăbușit pe teren, în timpul unui meci din Liga a II-a. Sportivului i s-ar fi făcut rău din cauza caniculei

FCSB - Sporting Lisabona, în play-off-ul Ligii Campionilor, LIVE la ProTV. Ce șanse au steliștii