Satul in care primarul a cheltuit 300.000 de lei pe 30 de "fantani modernizate". "Eu asa am considerat la acea vreme"
Cand vine vorba de investitii fara rost, primarii din Romania sunt greu de egalat. In comuna Berceni, de langa Ploiesti, autoritatile au amplasat langa un camp de la marginea unui drum judetean banci si cosuri de gunoi personalizate.
In comuna Berceni, Prahova, exista trotuare doar in centru, la scoala si la primarie. Celelalte strazi nu sunt asfaltate si nu au nici stalpi de iluminat. Canalizarea si gazele nu au ajuns peste tot. Oamenii de aici spun ca ar fi preferat utilitatile in schimbul bancilor si cosurilor de gunoi montate in afara localitatii.
Localnic: "Nici nu ai acces cum trebuie la banca, pentru ca aici e sant de scurgere. Trebuia facut ceva ca o alee, ca sa ai acces la banca si nu asa iarba."
Cei de la primarie au cumparat 17 banci si pana acum a montat doar 5. La investitie se adauga 200 de cosuri de gunoi si 5 pubele cu roti. Toate au fost cumparate din bugetul local, cu aproape 83 de mii de lei.
Cosmina Pandele, primar comuna Berceni: "A fost taiata iarba, facem lucru si acum, chiar daca poate cu un pic de intarziere. Cosurile de plastic sunt primele care se deterioreaza si sunt ..eu sunt adepta ideii daca faci un lucru, fa-l asa cum trebuie, fa-l de calitate."
300.000 de lei pentru 30 de fantani amplasate pe camp
O alta investitie fara cap a fost facuta Iar insatul Terpezita, judetul Dolj, 30 de fantani, aflate una langa alta, in plin camp, nu pot fi folosite, pentru ca nu au scripeti, iar lanturile si galetile au fost furate.
Localnic: "Cine a furat ciuturile? Uite ca mine, ca altul, un nesimtit."
Localnic: "Nu are galeti, nu are lant, nimic. Apa vrem sa bem, mai ales ciobanii care vin aici trebuie sa ia apa de acasa."
Apa scoasa din fantana cu sticla legata la gat
Localnica: "Sticla in plasa. O legi la gat si o bagi in fantana, ce sa facem?!"
30 de fantani modernizate, dupa cum le descriu autoritatile, sunt situate in camp, la cativa kilometri distanta de localitate. Au costat 300.000 de lei, din fondurile APIA.
Constantin Popa, fostul primar al comunei Terpezia: "Eu la acea vreme asa am considerat, inclusiv consilierii, inclusiv oamenii din sat, am intrebat si oamenii din sat, nu am luat hotararea de unul singur."
Intre timp, primarul a fost schimbat, actualul spune ca mai degraba ar investi in ridicarea unui centru medical. Insa acesta nu poate fi construit cu fonduri de la APIA, ci din bugetul local sau din bani europeni.