Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cum s-a desfasurat Ora Pamantului in Romania. 500 de biciclisti au pedalat pe zapada, in Bucuresti

Embed:

Pentru al optulea an consecutiv, Romania a luat parte la evenimentul mondial "Ora Pamantului". Astfel iluminatul unor cladiri simbol din Capitala, dar si din alte orase ale tarii, a fost oprit pentru o ora.

Biciclistii au participat la acest eveniment, insa zapada le-a stricat planurile.

Alaturi de peste 160 de tari din toata lumea, Romania a luat parte aseara la evenimentul "Ora Pamantului."

Inca din anul 2009, Romania s-a alaturat si ea acestui eveniment global. Sloganul din acest an al actiunii este "Daruieste naturii din energia ta" si astfel Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman dar si alte muzee si institutii pubilce se numara si ele printre cladirile care, timp de o ora, au marcat participarea la acest eveniment prin intreruperea iluminatului.

Primii care au luat atitudine au fost biciclistii.

Daniel Dumitru, reprezentatul Univferstitatii Ecologice: "Sa facem economie pentru resursele pamantului."

Mihai Deles, vicepresedinte Adevaratii veloprieteni: "Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra problemei planetei noastre si pentru noi evenimentul asta e facut in scopul de a arata ca ne dorim un Bucuresti mai curat."

Daca traseul initial era de la Palatul Parlamentului pana la Arcul de Triumf si inapoi, biciclistii au avut parte de o surpriza.

Zapada le-a stricat planurile celor peste 5 sute de biciclisti care au ales sa petreaca pedaland acest eveniment. In consecinta, organizatorii au schimbat traseul si au optat pentru o varianta mai scurta.

Si cei din Brasov au fost solidari cu evenimentul.

"Trebuie sa o sarbatorim pentru ca global sunt niste economii colosale."

In semn de respect cativa voluntari au marsaluit prin centrul vechi al Brasovului cu lumanari puse in borcanele pictate manual.

In Timisoara insa, lucrurile au stat altfel. Autoritatile au decis ca in acest an luminile sa ramana aprinse. 54 de orase din toata tara au luat parte la acest eveniment global.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Martie 2016
Citeste mai multe despre: biciclisti, ora pamantului, lumini,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed