Israelul susține că a găsit un medicament care tratează Covid-19 cu mai puțin de 1 $ pe zi

Israel, steag, drapel
Agerpres

Ivermectina, un medicament utilizat pentru combaterea paraziților în țările lumii a treia, ar putea ajuta la reducerea duratei infecției pentru persoanele care contractă coronavirusul, cu mai puțin de 1 USD pe zi.

Potrivit Jerusalem Post, aceasta este concluzia unor cercetări recente efectuate la Sheba Medical Center din Tel Aviv.

Prof. Eli Schwartz, fondatorul Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale din Sheba, a efectuat un studiu din 15 mai 2020 până la sfârșitul lunii ianuarie 2021, pentru a evalua eficacitatea ivermectinei în reducerea încărcăturii virale printre pacienții nespitalizați, cu COVID-19 ușor până la moderat.

Ivermectina a fost aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente în 1987. Cei care au descoperit medicamentul au primit Premiul Nobel pentru medicină 2015 pentru tratamentul onchocerciozei, o boală cauzată de infecția cu viermi rotunzi paraziți.

De-a lungul anilor, medicamentul a fost folosit pentru alte indicații, inclusiv scabie și păduchi de cap. Mai mult, în ultimul deceniu, mai multe studii clinice au început să-și arate activitatea antivirală împotriva virușilor, începând cu HIV și gripa, și terminând cu Zika și West Nile.

Citește și
Israel
Israelul ar putea intra, din nou, în lockdown peste aproximativ două săptămâni
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

De asemenea, medicamentul este extrem de economic. Un studiu publicat în American Journal of Therapeutics a arătat că acest cost al ivermectinei pentru alte tratamente în Bangladesh este de aproximativ 0,60 dolari până la 1,80 dolari pentru o perioadă de cinci zile. Costă până la 10 dolari pe zi în Israel, a spus Schwartz.

În studiul lui Schwartz, aproximativ 89 de voluntari eligibili cu vârsta peste 18 ani care au fost diagnosticați cu coronavirus și care au stat în hoteluri administrate de stat COVID-19 au fost împărțiți în două grupuri: 50% au primit ivermectină și 50% au primit un placebo, în funcție de greutatea lor.

Li s-au administrat pastilele timp de trei zile la rând, cu o oră înainte de masă.
Voluntarii au fost testați folosind un test PCR tampon nazofaringian standard cu scopul de a evalua dacă a existat o reducere a încărcăturii virale până în a șasea zi - a treia zi după terminarea tratamentului.

Aproape 72% dintre voluntarii tratați cu ivermectină au dat rezultate negative pentru virus până în ziua a șasea. În schimb, doar 50% dintre cei care au primit placebo au dat rezultate negative.

În plus, studiul a analizat viabilitatea culturii, ceea ce înseamnă cât de infecțioși erau pacienții și a constatat că doar 13% dintre pacienții cu ivermectină erau infecțioși după șase zile, comparativ cu 50% din grupul placebo - de aproape patru ori mai mulți.

Studiul nostru arata in primul rand ca ivermectina are activitate antivirală”, a spus Schwartz. „De asemenea, arată că există aproape 100% șanse ca o persoană să nu fie infecțioasă într-o perioadă cuprinsp între patru și șase zile, ceea ce ar putea duce la scurtarea timpului de izolare pentru aceste persoane. Acest lucru ar putea avea un impact economic și social imens.”

Studiul a apărut pe site-ul de partajare a cercetărilor medicale MedRxiv, însă nu a fost încă evaluat de colegi specialiști în domeniu.

Schwartz a declarat că alte studii similare - deși nu toate efectuate la aceleași standarde ca ale sale - au arătat, de asemenea, un impact favorabil al tratamentului cu ivermectină.

Studiul său nu a demonstrat că ivermectina este eficientă din punct de vedere profilactic, să prevină bolile, a avertizat el, și nici nu a demonstrat că reduce șansele de spitalizare.

Dar Ivermectina nu este lipsită de controverse și, prin urmare, în ciuda nivelurilor ridicate de coronavirus la nivel mondial, nici FDA, nici Organizația Mondială a Sănătății nu au fost dispuși să o aprobe pentru a fi utilizate în lupta cu virusul.

Prof. Ya'acov Nahmias, cercetător al Universității Ebraice din Ierusalim, pune sub semnul întrebării siguranța medicamentului.

„Ivermectina este un agent terapeutic chimic și are riscuri semnificative asociate cu acesta”, a spus el într-un interviu. ”Ar trebui sa fim foarte precauți în ceea ce priveste utilizarea acestui tip de medicamente pentru a trata o boala virală”.

În timpul studiului lui Schwartz, nu a existat niciun semnal de efecte secundare semnificative în rândul consumatorilor de ivermectină.

Doar cinci pacienți au fost direcționați către spitale, dintre care patru erau cu placebo. Un pacient cu ivermectină s-a dus la spital plângându-se de dificultăți de respirație în ziua recrutării. A continuat tratamentul cu ivermectină și a fost trimis înapoi la hotel o zi mai târziu, în stare bună.

FDA a declarat pe site-ul său că „a primit mai multe rapoarte ale pacienților care au necesitat asistență medicală și au fost spitalizați după auto-medicație cu ivermectină”.

FDA nu a aprobat ivermectina pentru utilizare în tratarea sau prevenirea COVID-19 la om”, a spus acesta. ”Ivermectina nu este un antiviral (un medicament pentru tratarea virușilor). A lua doze mari de acest medicament este periculos și poate provoca daune mari.”

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, de asemenea, ca acest medicament să nu fie utilizat, cu excepția studiilor clinice.

În replică, Schwartz s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că OMS nu a sprijinit niciun studiu pentru a se stabili dacă medicamentul ar putea fi viabil.

Luna trecută, Universitatea Oxford a anunțat un amplu studiu privind eficacitatea ivermectinei.

„Acest medicament nu va aduce niciun profit economic mare”, așa că Big Pharma nu vrea să se ocupe de el, a mai spus Schwartz.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Ministrul apărării din Israel: Iranul este o problemă globală. Israelul este pregătit să acționeze
Ministrul apărării din Israel: Iranul este o problemă globală. Israelul este pregătit să acționeze

Ministrul apărării din Israel, Benny Gantz, a declarat că Israelul este pregătit pentru atacurile din mai multe fronturi pe care aliații Iranului, cum ar fi: Siria, Liban și Fâșia Gaza, îl pot declanșa, scrie YnetNews

Israelul ar putea intra, din nou, în lockdown peste aproximativ două săptămâni
Israelul ar putea intra, din nou, în lockdown peste aproximativ două săptămâni

Membrii cabinetului guvernamental al Israelului, responsabili cu măsurile anti Covid, iau în considerare intrarea Israelului în lockdown peste aproximativ 2 săptămâni.

Tot mai multe state reactivează măsurile anti-Covid aplicate în primele valuri ale pandemiei
Tot mai multe state reactivează măsurile anti-Covid aplicate în primele valuri ale pandemiei

După două zile la rând cu aproape 4 mii de cazuri noi guvernul israelian a reactivat o parte dintre măsurile aplicate în primele valuri ale pandemiei.

În lupta cu Covid, Israelul ia decizii radicale. Creștere dramatică a cazurilor Delta în SUA
În lupta cu Covid, Israelul ia decizii radicale. Creștere dramatică a cazurilor Delta în SUA

După o creștere severă a numărului de cazuri, Israelul ia în calcul să extindă administrarea celei de-a treia doze și pentru persoanele mai tinere de 60 de ani.

După Israel, și Germania și Marea Britanie încep vaccinarea populației cu a 3-a doză
După Israel, și Germania și Marea Britanie încep vaccinarea populației cu a 3-a doză

În cazul tulpinii Delta, încărcătura virală este de o mie de ori mai mare decât pentru variantele inițiale. Este avertismentul alarmant al experților, care nu obosesc să pledeze pentru vaccinare drept singura cale de a lăsa pandemia în urmă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.