Sorin Grindeanu: "REZIST mi se potriveste". Premierul sugereaza ca lumea ar trebui sa iasa in strada impotriva lui Iohannis

premierul Sorin Grindeanu

Declaratii surprinzatoare ale sefului Guvernului, care sugereaza ca romanii ar trebui sa protesteze si in cazul deciziei privind casa din Sibiu a familiei Iohannis.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, intr-un interviu pentru TeleNova, ca hashtagul ”rezist” i se potriveste cata vreme guvernul pe care il conduce va fi lasat sa aplice programul de guvernare. ”Atata timp cat vom fi lasati in pace sa facem aceste lucruri (cele prevazute in programul de guvernare - n.red.), #rezist mi se potriveste. Eu incerc sa linistesc lucrurile. Poate ca acum o sa se iasa in strada ca sa se respecte anumite decizii definitive ale instantelor din urma cu doua zile sau trei. Legea este pentru toata lumea”, a declarat Sorin Grindeanu, referindu-se la recenta hotarare judecatoreasca prin care presedintele Iohannis a pierdut unul din imobilele pe care le detinea in Sibiu.

Intrebat daca absenta sa de la recentul bilant al DNA pe anul 2016 arata o antipatie pentru procuroru-sef al acestei institutii, Laura Codrusa Kövesi, Grindeanu a raspuns negativ. ”Nu despre asta-i vorba. Am vorbit cu dansa la telefon de doua ori saptamana aceasta. Atunci cand m-a invitat, dar nu ma aflam in cladirea Guvernului si nu stiam exact programul, iar joi la ora 11 am avut sedinta de Guvern si dupa aceea am intrat in programul de investire al noilor ministri. Guvernul a fost reprezentat la bilant de ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall”, a precizat premierul.

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au repins, miercuri dupa-amiaza, contestatia in anulare facuta de catre Klaus si Carmen Iohannis, dupa ce acestia au pierdut, prin sentinta a Curtii de Apel Brasov, un imobil din centrul municipiului Sibiu. In plus, cei doi trebuie sa achite cheltuieli de judecata catre mai multi dintre intimatii din proces. Presedintele Klaus Iohannis respecta deciziile instantelor de judecata si s-a conformat deciziei instantei inca din noiembrie 2015, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Miting de sustinere pentru Guvern, la Targoviste. Un primar PSD s-a suparat pe colegi:
Miting de sustinere pentru Guvern, la Targoviste. Un primar PSD s-a suparat pe colegi: "Ba, dobitocilor, nu sunt actor!"

Mii de membri si simpatizanti ai PSD au participat la un miting organizat de PSD Dambovita in centrul orasului Targoviste.

Europarlamentar PSD:
Europarlamentar PSD: "Liviu Dragnea este atat de convingator pentru ca argumentul lui este Sevil Shhaideh"

Europarlamentarul Catalin Ivan sustine ca Liviu Dragnea este atat de convingator in PSD, inclusiv atunci cand se dau sanctiuni, pentru ca argumentul sau este legat de fondurile ministrului Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea il regreta pe fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache.
Liviu Dragnea il regreta pe fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache. "Eu as fi vrut sa ramana"

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri ca a fost decizia lui Florin Iordache sa demisioneze de la conducerea Ministerului Justitiei, insa el ar fi vrut ca acesta sa mai ramana in functie.

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose,
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv

La nici doua luni dupa instalare, guvernul Grindeanu trece printr-o prima remaniere.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).