Restructurarea si modernizarea ANAF continua. Victor Ponta: "Rambursarea TVA se va face in maxim 15 zile"

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca rezultatele financiar-bugetare bune permit continuarea procesului de restructurare si modernizare a ANAF.

Astfel se urmareste sa se ajunga ca rambursarea TVA sa se faca in maximum 15 zile, fata de 45 de zile cat este in prezent.

"Am discutat cu ministrul de Finante si cu presedintele ANAF, in colaborare cu partenerii nostri internationali, FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala, si vreau sa mergem mai departe pe zona de restructurare si de modernizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in asa fel incat, daca am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile, acum media este 45 de zile, insa prin masurile pe care le discutam in continuare si prin restructurarea ANAF-ului rambursarea TVA se va face in maxim 15 zile", a precizat premierul, la Palatul Victoria.

Ponta a adaugat ca, de asemenea, ANAF isi formeaza acum un Departament special pentru Executari Silite. "Deci nu vorbesc de hotararile penale. Aia e o alta discutie si aceea e Agentia care a trecut deja de Parlament, este la Senat, daca nu ma insel, si care se va afla la Ministerul Justitiei. Vorbim de executarile silite pentru creantele fiscale", a afirmat premierul.

Ponta a mentionat ca "s-a extins spatiul privat virtual".

Citește și
masina ANAF
Cum le-a stricat Victor Ponta surpriza celor de la ANAF. "Vreau sa va dau o veste buna"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

"Practic, orice contribuabil persoana fizica are posibilitatea, si incercam sa promovam acest lucru, de a-si accesa online propriile obligatii", a spus seful Guvernului. Ponta a adaugat ca prin reorganizarea ANAF, ca institutie de sine statatoare, se intentioneaza implementarea unui model pe care il folosesc SUA si tari europene - acela de "a avea un board al ANAF numit de catre Guvern, Parlament, Presedinte, cu un tip de stabilitate care sa asigure implementarea politicilor bugetare".

"Este un pas spre modernizare. Romania, iata, poate sa incaseze sume mai mari la buget, avand taxe mai mici si sa fie competitiva fata de tarile din regiune prin cresterea exporturilor si prin cresterea competitivitatii", a mai declarat premierul.

Ponta: In luna august 2015 am incasat cu 1,2 miliarde de lei in plus fata de august 2014

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca in luna august 2015 s-a incasat cu 1,2 miliarde de lei in plus fata de luna august 2014, adica aproximativ 250 milioane de euro.

"Vreau sa va anunt cum arata luna august 2015, fata de luna august 2014, in conditiile reducerii TVA la 9% pentru alimente, servicii in turism si toate celelalte zone, a reducerii taxei pe constructii de la 1,5 la 1%, a cresterii contributiei la pilonul privat de pensii si reducerea CAS cu 5%. (...) Deci cu patru masuri de scadere pentru buget in luna august am incasat cu 1,2 miliarde de lei in plus fata de luna august 2014", a precizat premierul, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

El a mentionat ca a avut o discutie cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei. "Apelul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei si, in general, al mediului de afaceri este, pe masura ce se dovedesc prin date certe si realitati economice, sa incercam sa devansam intrarea in vigoare a acelor prevederi care se refera la mediul de afaceri, prevederi care au fost amanate in actualul text pentru ianuarie 2017'', a spus Victor Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Senatorii si deputatii s-au intors la lucru dupa doua luni de concediu. Cand planuiesc liberalii sa
Senatorii si deputatii s-au intors la lucru dupa doua luni de concediu. Cand planuiesc liberalii sa "dea jos guvernul Ponta"

In prima zi a sesiunii parlamentare, liberalii anunta ca pana in noiembrie vor sa dea jos guvernul. Constienti ca nu au voturile necesare pentru demiterea cabinetului Ponta, liderii PNL sunt hotarati sa-si negocieze sustinerea inclusiv cu UNPR.

Cum le-a stricat Victor Ponta surpriza celor de la ANAF.
Cum le-a stricat Victor Ponta surpriza celor de la ANAF. "Vreau sa va dau o veste buna"

Un anunt care ar fi trebuit sa fie stirea zilei de la ANAF a fost devansat de prim-ministru.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.