Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

ALEGERI LOCALE 2016. Strategia PSD: "Nu inventam apa calda". Cine ar putea castiga primaria Capitalei, potrivit sondajelor

Liviu Dragnea, Gabriela Firea, conferinta de presa

Social-democratii incep sambata pregatirile pentru alegerile locale de anul acesta. Momentan, partidul nu are decat 2 candidati certi, la Iasi si la Constanta.

UPDATE 14:00 PSD are doar doi candidati certi pentru functia de primar de municipiu resedinta de judet - la Iasi pe Mihai Chirica si la Constanta pe Decebal Fagadau, a anuntat, sambata, dupa Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamt, presedintele Liviu Dragnea. "Deocamdata avem candidat cert la Iasi pe Mihai Chirica si la Constanta pe Decebal Fagadau. Nici la Bucuresti nu ne-am decis, nici la Timisoara, se fac sondaje in toate organizatiile si cand vom avea masuratorile finale le vom prezenta", a declarat Dragnea.

El a adaugat ca in Comitetul Executiv National de sambata s-a aprobat proiectul initiat de PSD Neamt prin care comunitatile locale pot propune candidati pe listele social-democratilor.


UPDATE 12:30 PSD va definitiva listele cu candidatii pentru alegerile locale in prima parte a lunii februarie, a anuntat sambata, la Piatra Neamt, presedintele partidului, Liviu Dragnea.

"Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea intalnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv National care va stabili, printre altele, si politica de aliante in alegerile din acest an. Am cerut colegilor presedinti de filiale ca, pana la urmatoarea intalnire de peste doua saptamani, sa aiba o discutie larga, o discutie chiar formala, cu fiecare organizatie judeteana, cu structurile statutare pentru ca decizia pe care o vom lua peste doua saptamani sa fie decizia care are cea mai larga sustinere in partid. In prima parte a lunii februarie urmeaza sa avem discutia finala si sa stabilim candidatii pentru toate localitatile si pentru toate listele", a spus Dragnea, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

El a precizat ca vineri a avut o intalnire cu fiecare organizatie in parte, in care s-a facut o prima evaluare a situatiei politice din teritoriu.
 

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit, sambata, la Piatra Neamt, urmand sa stabileasca listele de candidati pentru alegerile locale,  a anuntat presedintele partidului, Liviu Dragnea. El a adaugat ca in cadrul sedintei va fi desemnat coordonatorul national al campaniei PSD pentru 2016.

"In ceea ce priveste strategia de campanie, pentru ca s-a tot vorbit despre asta, ne cunoastem de foarte multi ani, nu inventeaza nimeni apa calda, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorala”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a promis si abordari diferite: „Vom invita cetateni din fiecare comunitate sa participe la alegeri pe listele noastre, cetateni care vor sa se implice in viata comunitatii. De asemenea, vom avea pe lista foarte multi tineri, asa cum am convenit la Congres”.

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD la sfarsitul anului 2015 arata ca senatorul social-democrat Gabriela Firea este pe primul loc in intentiile de vot - 30%. Ea ar fi urmata de Traian Basescu - 18%, si independentul Nicusor Dan - 17%.

Alegerile locale din 2016 vor avea loc dupa reguli noi, ca urmare a modificarii legislatiei: primarii vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin, iar presedintii de Consilii Judetene nu vor mai fi alesi prin vot direct, ci vor fi alesi dintre consilierilor judeteni, prin votul majoritatii.
 

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV, Data publicarii: 16 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed