Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tragedie fara precedent in Columbia. Bilantul victimelor dupa alunecarile de teren, actualizat la cel putin 254 de morti

Columbia, Mocoa, alunecare de teren, cover

O alunecare de teren de mari proportii care s-a produs sambata in sudul Columbiei a adus la moartea a cel putin 254 de oameni in orasul Mocoa, relateaza BBC.

In jur de 1100 de soldati si politisti sunt implicati in operatiunile de cautare si salvare a victimelor. Initial presedintele Juan Manuel Santos, care s-a deplasat la fata locului, a afirmat ca un bilant inca provizoriu este de 154 de morti, iar Crucea Rosie a anuntat ca sunt 400 de raniti si 220 de persoane sunt date disparute, relateaza AFP. Duminica dimineata bilantul mortilor a fost actualizat la cel putin 254 de oameni, relateaza BBC si Reuters.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 9

Dezastrul s-a produs in urma ploilor din muntii Anzi, inclusiv in Peru si Ecuador, care au generat viituri pe trei rauri in amonte de Mocoa, capitala departamentului columbian Putumayo.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 8

Orasul cu 40.000 de locuitori a ramas fara curent electric si apa. Cartiere intregi au fost inghitite de noroi. Suvoaiele de apa si noroi au distrus cladiri, au smuls copaci din radacina si au purtat masinile ca pe niste jucarii.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 7

Autoritatile columbiene au relatat pentru AFP ca a plouat intr-o singura noapte cat in ploua normal in 10 zile. Apele raurilor din zona s-au umflat, iesind din matca.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 6

Interventia salvatorilor s-a desfasurat cu dificultate din cauza vremii neprielnice si a infrastructurii distruse.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 5

Presedintele Columbiei a vizitat zona devastata si a anuntat ca armata a fost mobilizata pentru a ajuta echipele de interventie. In plus, in toata regiunea a fost declarata stare de calamitate.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 4

"Situatia la Mocoa este dramatica. Facem apel la solidaritatea intregii tari", a scris pe Twitter ministrul adjunct de interne Guillermo Rivera.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 2

"Este o tragedie fara precedent, sunt sute de familii pe care inca nu le-am gasit, cartiere intregi disparute", a declarat guvernatoarea departamentului Putumayo, Sorrel Aroca, unui post local de radio.

Columbia, Mocoa, alunecare de teren - 3

Primarul orasului, Jose Antonio Castro, a declarat ca Mocoa este complet izolat. "A ploat torential. Mi-am gasit soacra dusa de ape la 2 km distanta. Are rani la cap, dar este constienta", a povestit un localnic.
 

 

Sursa: StirilePROTV, Data publicarii: 2 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Columbia, Mocoa, alunecare de teren,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed