Reportaj CNN: Vanduta la varsta de 12 ani de propria mama unui barbat de 70 de ani. Drama unei copile din India


Ultimul update: Marti 07 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2017 16:36
Categorie: Stiri externe
Muneera Begum

Muneera Begum din India a fost vanduta la varsta de 12 ani de catre parintii ei unui barbat de 70 de ani. Acum, la 19 ani, tanara a acceptat sa isi spuna povestea intr-un reportaj CNN.

"In acea noapte m-a luat cu el. M-a fortat sa intretin relatii intime cu el. Plangeam. Mi-a spus ca el m-a cumparat si ca poate sa faca orice doreste cu mine. Mi-a spus sa tac", isi incepe Muneera povestea.

Tanara isi aminteste cu groaza noaptea nuntii aranjate de catre parintii sai. Cel care ii devenise sot avea 70 de ani, iar ea 12.

"Nu aveam scoala si nu intelegeam nimic din ceea ce mi se intampla. Eram o copila. Imi aduc aminte ca atunci cand pleca de acasa ma inchidea intr-o camera, iar cand se intorcea incepea tortura", a continuat fata.

Autoritatile locale recunosc ca acest caz nu este singular si ca multe familii din India recurg la astfel de practici.

"Este imposibil de inteles cum o mama isi poate vinde fiica. Mama Muneerei incearca sa isi explice decizia. Spune ca familia numeroasa traia intr-o singura camera, ca sotu era un alcoolic si nu aveau niciun venit. Se apara spunand ca a vrut sa ii faca fiicei un bine, sa ii ofere o viata mai buna atat ei, cat si familiei", povesteste corespondentul CNN.

Muneera este azi mama unei fetite, rod al abuzului unui sot violent. La 2 luni de la aflarea vestii ca va fi tata, barbatul a parasit-o.

A fost luata la un adapost, unde voluntarii au ajutat-o cu bebelusul. Tanara a depus chiar si o plangere impotriva celor care au vandut-o.

"Nu vreau ca nicio alta copila sa fie captiva intr-o viata ingrozitoare. In sufletul meu simt si acum durerea traita, niciun copil nu ar trebui sa traiasca asa", mai spune tanara la CNN.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO