S-a gasit vinovatul pentru epidemia de E.coli. Vine tocmai din Egipt
Ce a provocat epidemia care a ucis numai in Germania 49 de persoane si care a provocat imbolnavirea a mii de oameni?
O singura incarcatura de seminte de schinduf din Egipt reprezinta sursa cea mai probabila care a stat la baza epidemiei. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a cerut Comisiei Europene sa depuna toate eforturile pentru a preveni alta raspandire a acestei epidemii si sa avertizeze oamenii sa nu mai consume seminte incoltite, decat daca sunt bine preparate.
Peste 4.100 de oameni din Europa si SUA au fost infectati cu doua epidemii de E.coli - una in nordul Germaniei, iar celalalta in zona orasului francez Bordeaux.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Analizele informatiilor din Franta si Germania duc la concluzia ca epidemiile au fost provocate de un lot de seminte de schinduf, importat din Egipt de o firma germana" a precizat Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor, citata de The Guardian.
Conform aceleiasi surse, este posibil, de asemenea, ca si alte loturi de seminte de schinduf, importate in perioada 2009-2011, sa fie de vina.
Ce este schinduful
Schinduful (Trigonella foenum-graecum), denumit si fan grecesc sau regional molotru, apartine familiei Fabaceae si este inrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea), potrivit Wikipedia.
Este o planta erbacee din familia leguminoaselor, intrebuintata ca nutret pentru vite sau folosita in bucatarie si in medicina. Semintele de schinduf se folosesc in tarile asiatice drept condiment: fie uscate, adaugate in amestecuri traditionale (curry), fie incoltite ca o verdeata picanta, in salate.
Intreaga planta emana un miros puternic, usor asemanator cu leusteanul. Semintele macinate au o aroma puternica si un gust dulce-amarui, amintind de zahar ars.