Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

8.000 de musulmani, ucisi in 1995. Autorul celui mai mare masacru comis in Europa in ultimii 70 de ani si-a aflat sentinta

Embed:

Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a declarat joi, la Haga, pe fostul lider politic al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic, vinovat de genocid la Srebrenica, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Radovan Karadzic a fost gasit vinovat de genocid pentru masacrarea a aproape 8.000 de barbati si baieti musulmani la Srebrenica in iulie 1995, cel mai sangeros masacru comis in Europa dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Radovan Karadzic, instanta va condamna la 40 de ani de detentie", a afirmat, citind verdictul la Haga, judecatorul O-Gon Kwon, afirmand ca "acuzatul a fost varful de lance al structurilor militare, politice si guvernamentale" ale sarbilor din Bosnia.

Radovan Karadzic

Judecatorii TPIY au decis totusi ca nu au avut suficiente probe pentru a afirma, dincolo de orice dubiu, ca a fost comis un genocid si in alte sapte municipalitati din Bosnia. Karadzic a fost astfel achitat pentru unul din cele doua capete de acuzare de genocid.

Radovan Karadzic, psihiatru de profesie, a fost "in prima linie in dezvoltarea si crearea ideologiei" sarbilor din Bosnia, in timpul razboiului din Bosnia, soldat cu peste 100.000 de morti si 2,2 milioane de persoane stramutate din calea luptelor intre 1992 si 1995.

Radovan Karadzic (70 de ani) a fost inculpat pentru 11 capete de acuzare, intre care genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi, comise in timpul razboiului din Bosnia.

Numeroase victime, printre care fosti detinuti din tabere si mame de la Srebrenica, s-au deplasat la Haga, precum si diplomati si jurnalisti veniti din intreaga lume.

Radovan Karadzic


Cimitir cu victimele genocidului

Radovan Karadzic este cel mai inalt responsabil judecat de TPIY pentru crime comise in timpul razboiului, dupa moartea in 2006 a fostului presedinte sarb Slobodan Milosevic in cursul procesului sau.

El a fost presedintele entitatii sarbilor din Bosnia, Republika Srpska.

Radovan Karadzic a vrut, potrivit judecatorilor, sa divizeze Bosnia si "sa ii alunge pe musulmani si croati din teritoriile revendicate de catre sarbii din Bosnia".

 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 24 Martie 2016
  • Radovan Karadzic
  • Radovan Karadzic
  • Radovan Karadzic
Citeste mai multe despre: Radovan Karadzic, condamnare, genocid,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed