Statele Unite acuza jihadistii Statului Islamic de “genocide” impotriva crestinilor si epurari etnice

Ultima actualizare: 20-03-2016 07:13
isis

Gruparea jihadista Stat Islamic comite “genocide” impotriva crestinilor, minoritatii yazidi si musulmanilor siiti pe teritoriile pe care le controleaza in Siria si in Irak, a estimat joi secretarul de stat american John Kerry, informeaza AFP.

“Gruparea SI afirma ea insasi ca savarseste genocide, fapte confirmate de ideologia si de actiunile sale”, a insistat John Kerry. “SI este de asemenea responsabil pentru crime impotriva umanitatii, impotriva acelorasi grupuri”, a mai spus el.

Washingtonul nu a contestat niciodata relele tratamente aplicate minoritatilor religioase ca urmare a actelor de violenta ale SI, insa a vorbi de “genocid” va avea implicatii legale la nivel international.

Kerry a luat aceasta decizie de a clasa actele SI ca fiind “genocide” dupa ce Camera Reprezentantilor a Congresului SUA a votat in acelasi sens.

Alesii americani au fixat ca pana joia aceasta Departamentul de Stat al SUA sa confirme daca guvernul american considera aceste persecutii brutale la adresa minoritatilor religioase ca fiind crime impotriva umanitatii si genocide.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat anuntase miercuri ca John Kerry nu va putea lua o decizie pana la termenul stabilit, data fiind cantitatea mare de documente pe care trebuie sa le analizeze, insa in cele din urma secretarul de stat a respectat termenul stabilit de Congres.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO