Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O femeie din Columbia a ramas cu fața paralizata dupa ce a contractat virusul Zika. Avertizarea pe care o fac medicii

Embed:

Virusul Zika devine tot mai periculos. Pana acum se stia ca provoaca malformatii ale creierului bebelusilor, nascuti de mame infectate.

Specialistii se tem insa ca daca este transmis printr-o intepatura de tantar poate sa declanseze tulburari neurologice grave, inclusiv paralizie.

Fata Sandrei pare o masca impietrita. Abia poate sa clipeasca Sufera de asanumitul sindrom Guillain Barre, o paralizie cauzata de un raspuns anormal al sistemului imunitar la infectie.

Este internata la un spital din Columbia, iar medicii spun ca, in cazul, sau, muschii fetei au fost, aproape sigur,  "inghetati" din cauza infectiei cu Zika. Femeia a contactat virusul dupa ce a fost intepata de un tantar purtator, cu doua saptamani inainte sa-i apara si primele semne de paralizie.

virusul Zika

In Columbia, cel putin cinci pacienti infectati cu Zika au si afectiunea neuronala respectiva.

In ultimele luni, epidemia de Zika s-a extins in America de Sud si in America Centrala. Chiar inainte, insa, a izbucnit in Polinezia franceza, unde a lovit deja doua treimi din populatie. Acolo, 42 de pacienti infectati cu Zika au dezvoltat si sindromul Guillain Barre.

Legatura dintre acestea a fost descoperita de specialistii de la
Institutul Pasteur, din Franta, tocmai pe baza datelor adunate din Polinezia franceza.

Arnaud Fontannet, specialist epidemiolog: "Acesti pacienti trebuie internati la terapie intensiva si au nevoie de asistenta aspiratorie. Trebuie sa atragem atentia tuturor tarilor afectate de epidemie sa se pregateasca pentru internarea unor asemenea pacienti, pe cat posibil, in unitati de tereapie intensiva".

Pericolul e mare, mai ales ca sindromul poate sa apara dupa ce infectia propriu-zisa cu Zika s-a vindecat.

Andreas Zea, medic din Columbia: "Este teribil. Dupa cum stiti, e suficienta doar o intepatura de tantar si, dupa 15 - 20 de zile, ajungi la terapie intensiva cu afectiuni neuronale"

Asadar, autoritatile au motive in plus sa-si sporeasca eforturile in lupta impotriva raspandirii virusului Zika. Dupa riscul pentru femeile insarcinate, care pot aduce pe lume copii cu malformatii ale creierului, iata ca Zika poate declansa si tulburari neurologice grave.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 1 Martie 2016
Citeste mai multe despre: virusul Zika, femei insarcinate, paralizie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed