Imagini în premieră cu arma ”apocaliptică” a Rusiei. Ar putea provoca un tsunami devastator

poseidon, rusia, drona submarina, nucleara, arme,
rt.com

Ministerul rus al Apărării a făcut miercuri publice în premieră imagini cu un ”test de teren” al dronei submarine nucleare Poseidon.

Ministrul rus a anunţat miercuri că testele cu drona submarină cu tehnologie nucleară Poseidon au intrat într-o nouă etapă. Oficialii ruși au făcut publice în premieră o înregistrare cu pregătirea şi lansarea vehiculului submarin Poseidon, ale cărui capabilităţi sunt secrete, dar care se pare că are o lungime de aproximativ 24 de metri, ceea ce îl face să arate mai mult ca un minisubmarin sau cu o rachetă balistică subacvatică.

Aparatul Poseidon, cu propulsie nucleară, are o viteză de 185 de kilometri pe oră şi operează la adâncimi de până la un kilometru. Dispozitivul poate fi echipat cu o încărcătură de 100 de megatone, care poate genera un val uriaş ce ar pune în pericol oraşele de coastă.

Rusia a prezentat torpilele Poseidon ca fiind proiectile cu motor nuclear, capabile să şteargă întregi oraşe de pe faţa pământului prin provocarea unui tsunami.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Această torpilă este capabilă să acţioneze la o adâncime de până la 1.000 de metri, fiind echipată cu un focos de circa 100 megatone. Este suficient pentru a genera un val gigantic care să distrugă complet întregi oraşe de coastă. Cât de utilă este o astfel de armă în luptă este o întrebare deschisă, susțin unui experţi.

Potrivit acestora, Poseidon este o armă prea lentă pentru a fi comparată cu eficacitatea rachetelor balistice intercontinentale sau a bombardierelor în cazul unui atac preventiv sau al unei lovituri rapide de retorsiune.

În raportul său despre noile arme, Serghei Şoigu a menţionat miercuri că avioane de luptă ruse MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal - rachetă despre care se spune că este capabilă să evite scutul antirachetă al SUA - au efectuat deja peste 380 de zboruri de patrulare deasupra mărilor Neagră şi Caspică.

Anul trecut, au fost efectuat lansări reuşite cu rachete Kinjal în condiţii meteorologice dificile, în cadrul testelor acestea lovind ţinte la peste 1.000 de km, conform Ministerului Apărării de la Moscova. Această rachetă, care poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională, este oficial în serviciul armatei ruse din decembrie 2017.

În discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), preşedintele rus Vladimir Putin a comparat miercuri crearea noii generaţii de arme de către industria militară rusă cu importanţa unor realizări ştiinţifice precum lansarea primului satelit artificial al Pământului, conform publicaţiei Vzgliad.

Rusia îşi etalează noile arme în contextul unor tensiuni cu Occidentul şi, în special, cu SUA, pe fondul retragerii Washingtonului şi a Moscovei din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzic rachetele terestre cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 km, ceea ce sporeşte riscul unei noi curse a înarmării, conform experţilor.

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a spus miercuri că noile arme ruseşti sunt superioare celor americane şi sunt construite la un cost mult mai mic, potrivit canalului de televiziune al armatei ruse Zvezda.

Noile sisteme de arme ruseşti au o eficienţă inaccesibilă pentru dezvoltatorii americani şi la un cost mult mai mic, a afirmat Şoigu, imediat după discursul anual al preşedintelui Vladimir Putin în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal (Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei).

”Cel mai important avantaj al celor mai noi sisteme ruseşti de armament este eficienţa la care nu au acces concurenţii noştri. În acelaşi timp, partenerii noştri conştientizează că modelele dezvoltate de noi sunt de sute de ori mai ieftine decât orice sistem implementat împotriva noastră. Şi este vorba nu numai de sistemul de apărare antirachetă al SUA”, a spus ministrul rus al apărării, în contextul în care presa de la Moscova a scris că noile modele de fapt sunt vechi proiecte începute şi abandonate în perioada sovietică.

Potrivit postului de televiziune al armatei ruse, Serghei Şoigu a afirmat că în prezent este în plină desfăşurare primul regiment de rachete Avangard (de fapt un planor hipersonic) în regiunea Orenburg. Acest regiment ar urma să devină operaţional deja în decembrie. În discursul anual către Adunarea Federală anul trecut, preşedintele Vladimir Putin susţinea că acest dispozitiv poate atinge viteza Mach 20 - adică de 20 de ori viteza sunetului (Mach 1 este egal cu 1.224 km/h) - şi poate să depăşească orice sistem de apărare antirachetă din prezent.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Polițistul german rănit de un islamist în atacul cu cuțitul din Mannheim a murit. Avea doar 29 de ani
Polițistul german rănit de un islamist în atacul cu cuțitul din Mannheim a murit. Avea doar 29 de ani

Autorităţile germane au anunţat duminică decesul, în urma rănilor suferite, a unui poliţist înjunghiat vineri în cap în timpul unui atac care a vizat o reuniune anti-islam la Mannheim, un ministru denunţând "terorismul islamist", relatează AFP.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, în Portugalia. Unul dintre piloți a murit | VIDEO

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit duminică după-amiază, în timpul unui show aviatic la aeroportul din Beja, în sudul Portugaliei.

Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin
Primele distrugeri provocate de armele occidentale în Rusia. Kievul a lansat un atac masiv în țara lui Putin

Ucraina a atacat, duminică dimineață, mai multe ținte din interiorul Rusiei, cu rachete HIMARS, de fabricație americană.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.