Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Hoti de arta din Spania, prinsi in Romania

60211077
Embed:

Un colectionar de arta din Spania regreta amarnic faptul ca i-a deschis usa casei sale unui roman. Conationalul nostru s-a prezentat drept ingrijitor cinstit, si a avut grija sa il lase pe strain fara 13 opere pretioase.

Impreuna cu doi complici, si ei de-ai nostri, a adus in Romania statuetele si tablourile in valoare de 300.000 de euro.

Este vorba de sapte statuete Salvador Dali si de sase tablouri pictate de Felix Tabasco si Juan Ismael.

Operele de arta pe care colectionarul spaniol le strangea de 20 de ani au fost furate acum un an. Unul dintre romani s-a angajat ca ingrijitor in casa strainului si, dupa ce s-a vazut cu cheile casei in mana, a trecut la fapte.

Suspectul a avut doi complici cu care a adus in Romania statuetele si tablourile. Au incercat apoi sa le vanda la un sfert din valoarea lor de piata, 110 mii de euro. Au facut chiar si un film de prezentare ca sa-i convinga de colectionarii romani sa cumpere marfa furata.

Deosebit de interesati s-au aratat niste politistii de frontiera sub acoperire. S-au intalnit cu cei trei hoti intr-un local din Iasi, unde a avut loc flagrantul.

Dupa prinderea celor trei si dupa recuperarea bunurilor, autoritatile romane au contactat proprietarul ca sa-i inapoieze cele 13 piese de arta.

Indivizii sunt acum cercetati in libertate pentru trafic cu opere de arta. Au dosare penale si in Spania, pentru furt. 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Decembrie 2008
  • 0 Comenteaza
Citeste mai multe despre: opere de arta, Salvador Dali, Felix Tabasco, Juan Ismael,

Comentarii(0)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61800017
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed