Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Barack Obama: Prioritatea SUA este sa vindece cancerul. Eradicarea bolii va fi ca o noua cucerire a Lunii

Embed:

Barack Obama a afirmat in discursul sau despre starea Uniunii, ca a vorbi despre declinul economiei americane este "o fictiune" si a lansat un apel la "accelerarea tranzitiei energetice" a tarii.

Barack Obama a lansat in discursul sau ofensiva pentru “eradicarea” cancerului in SUA, o lupta comparata cu o “noua cucerire a Lunii”, si l-a insarcinat cu aceasta misiune pe vicepresedintele Joe Biden, al carui fiu a murit de un cancer la creier. "In aceasta seara, anunt un nou efort national pentru a face ceea ce trebuie facut (impotriva cancerului). Pentru cei care ne sunt dragi si pe care i-am pierdut, pentru familiile pe care le putem inca salva, sa facem din America tara care eradicheaza cancerul o data pentru totdeauna", a declarat Barack Obama in discursul sau privind Starea Uniunii, ultimul al presedintiei sale.

Anul trecut, vicepresedintele Biden a spus ca "America poate trata cancerul, asa cum a stiut sa cucereasca Luna", a afirmat Obama de la tribuna Congresului, cu Biden asezat in spatele sau, alaturi de presedintele republican al Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan. "Il desemnez pe Joe sa se ocupe de aceasta misiune", a spus Obama, in aplauzele celor prezenti.

Intr-o nota apasat optimista, Barack Obama le-a cerut americanilor sa nu cedeze in fata fricii, a turbulentelor economice si a amenintarii jihadiste."America are nevoie de un presedinte cu un ochi ager, o inima mare si de o natiune optimista", a spus Obama, care a tinut sa sublinieze ca gruparea Statul Islamic "nu reprezinta o amenintare existentiala" pentru Statele Unite.Asa cum se anticipa, Barack Obama a tratat pe larg teme ecologiste si a tras un semnal de alarma in privinta incalzirii globale. Totodata i-a acuzat de iresponsabilitate pe acei factori de decizie care nu iau in serios problema poluarii in Statele Unite.

barack obama

"Va promit ca peste un an, cand nu voi mai fi presedinte, voi fi alaturi de voi ca simplu cetatean, inspirat si ghidat de setea voastra de dreptate si viziune, de umorul si bunatatea care au ajutat America sa ajunga pana aici. Trasaturile care ne fac sa ne vedem pe noi insine nu drept negri ori albi, asiatici ori latino, homosexuali ori heterosexuali, imigranti ori bastinasi, democrati ori republicani, ci in primul rand drept americani uniti de acelasi crez! Va vad, americani! Si, in actele voastre cotidiene de cetateni responsabili, vad cladindu-se viitorul nostru! Asta e America pe care o cunosc si pe care o iubim cu totii! “ a spus Obama.

"V-am mai spus ca toate discutiile despre declinul economiei americane sunt o fictiune politica (...). Statele Unite ale Americii sunt natiunea cea mai puternica a lumii", a declarat presedintele american in fata Congresului de la Washington.

Obama a mai spus ca gruparea Statul Islamic "nu reprezinta o amenintare existentiala" pentru Statele Unite. "Mase de luptatori care stau in partea din spate a masinilor de teren si spirite torturate care comploteaza in apartamente sau garaje sunt un pericol enorm pentru civili si trebuie sa fie opriti. Dar ei nu reprezinta o amenintare existentiala pentru Natiunea noastra", a declarat presedintele american.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 13 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: sua, barack obama, discurs,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed