Declaratii violente ale presedintelui Iranului: "Existenta Israelului este o insulta adusa omenirii"

Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 15:33
Data publicarii: Sambata 18 August 2012 08:42
Categorie: Internaţional
Mahmoud Ahmadinejad

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a facut vineri mai multe declaratii extrem de violente la adresa Israelului. 

Afirmatiile sale vin intr-o perioada in care in Israel exista o dezbatere pe tema atacarii Iranului din cauza programului nuclear.

Astfel, Mahmoud Ahmadinejad a precizat ca lupta cu Israelul este un efort al tarii sale de "protejare a demnitatii tuturor fiintelor umane". "Existenta regimului Zionist este o insulta la adresa umanitatii." a spus presedintele Iranului, citat de Associated Press, la o conferinta sustinuta la Universitatea din Teheran, cu ocazia Zilei Ierusalimului din ultima vineri a Ramadanului.

Tot Mahmoud Ahmadinejad a declarat, vineri, ca "tumoarea canceroasa care este Israelul" va disparea, declaratiile fiind condamnate cu vehementa de Statele Unite si Franta, informeaza AFP. "Regimul sionist este o tumoare canceroasa. (...) tarile din regiune vor pune capat, in curand, prezentei uzurpatorilor sionisti pe teritoriul Palestinei", a declarat Ahmadinejad.

"Occidentalii spun ca vor un nou Orient Mijlociu; si noi vrem un nou Orient Mijlociu, unul in care sa nu mai existe urme de sionisti", a continuat Ahmadinejad. "Sionistii trebuie sa plece si dominatia americana asupra lumii se va incheia", a incheiat presedintele iranian, in timp ce multimea scanda "moarte Israelului!" si "moarte Americii!".

Casa Alba a catalogat declaratiile lui Ahmadinejad drept "socante si odioase", condamnandu-le cu vehementa. La randul sau, Franta a subliniat ca afirmatiile liderului iranian sunt "calomnioase" si "total inacceptabile".

Mahmoud Ahmadinejad Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax Yahoo News

Iranul a aprovizionat reactorul nuclear din Teheran cu combustibil nuclear produs LOCAL

Iranul a aprovizionat reactorul nuclear din Teheran cu combustibil nuclear produs LOCAL

jihadisti langa Alep, in Siria

ISIS amenință un nou stat din UE: ”Este următorul obiectiv”. Mesajul publicat sâmbătă

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO

Cine este atacatorul din Finlanda, un marocan care a atacat doar femei