Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Declaratii violente ale presedintelui Iranului: "Existenta Israelului este o insulta adusa omenirii"

Mahmoud Ahmadinejad

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a facut vineri mai multe declaratii extrem de violente la adresa Israelului. 

Afirmatiile sale vin intr-o perioada in care in Israel exista o dezbatere pe tema atacarii Iranului din cauza programului nuclear.

Astfel, Mahmoud Ahmadinejad a precizat ca lupta cu Israelul este un efort al tarii sale de "protejare a demnitatii tuturor fiintelor umane". "Existenta regimului Zionist este o insulta la adresa umanitatii." a spus presedintele Iranului, citat de Associated Press, la o conferinta sustinuta la Universitatea din Teheran, cu ocazia Zilei Ierusalimului din ultima vineri a Ramadanului.

Tot Mahmoud Ahmadinejad a declarat, vineri, ca "tumoarea canceroasa care este Israelul" va disparea, declaratiile fiind condamnate cu vehementa de Statele Unite si Franta, informeaza AFP. "Regimul sionist este o tumoare canceroasa. (...) tarile din regiune vor pune capat, in curand, prezentei uzurpatorilor sionisti pe teritoriul Palestinei", a declarat Ahmadinejad.

"Occidentalii spun ca vor un nou Orient Mijlociu; si noi vrem un nou Orient Mijlociu, unul in care sa nu mai existe urme de sionisti", a continuat Ahmadinejad. "Sionistii trebuie sa plece si dominatia americana asupra lumii se va incheia", a incheiat presedintele iranian, in timp ce multimea scanda "moarte Israelului!" si "moarte Americii!".

Casa Alba a catalogat declaratiile lui Ahmadinejad drept "socante si odioase", condamnandu-le cu vehementa. La randul sau, Franta a subliniat ca afirmatiile liderului iranian sunt "calomnioase" si "total inacceptabile".

 

Sursa: Mediafax / Yahoo News, Data publicarii: 18 August 2012
Citeste mai multe despre: Israel, Iran, razboi, Mahmoud Ahmadinejad,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed