Ciocolata care nu te îngrașă a fost inventată de români. Din ce este făcută

×
Codul embed a fost copiat

S-a inventat în sfârşit ciocolata la care visează toate femeile aflate la dietă. Conţine îndulcitori naturali, boabe confiate de mazăre şi are proteine sănătoase.

A fost făcută în laboratoarele ''Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor'' din Galaţi, la comanda unui producător de dulciuri.

Producătorul în cauză a comandat în urmă cu un an ...imposibilul. Adică, o ciocolată cu proteine, dar fără zahăr.

dr. Ina Vasilean, şef de lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: "Conţine toţi aminoacizii esenţiali într-o proporţie optimă pentru organism. Cum am realizat acest aspect? Am combinat două surse proteice, proteina din zer cu proteină din mazăre."

Ciocolata are la bază unt de cacao şi masă de cacao. De aceea nu se poate spune că nu îngraşă deloc. Însă, proteinele o fac atât de săţioasa încât nu simţi nevoia să o mănânci pe toată odată. Soluţia tehnică oferită de specialiştii în chimie alimentară a fost deja preluată şi transformată într-o tabletă.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

dr. Livia Pătrașcu, şef lucrări, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: "Am transmis know-how-ul către producător, iar acesta a realizat produsul."

prof. Dr. Iuliana Aprodu, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor: "La ora actuală, pe piaţa există o serie de produse cu conţinut ridicat de proteine. Este vorba în special de batoane proteice, nu de ciocolată. Produsele existente provenind în special din import."

Nutriţioniştii ne sugerează însă să nu facem abuz.

Dr. Andreea Moroșanu, nutriţionist: "Ce este diferit este conţinutul mai crescut de proteine şi conţinutul de zaharuri neglicemice şi necalorice. Nu influenţează glicemia, dar, prin conţinutul de calorii, poate influenţa greutatea, dacă este consumată în exces."

Ciocolata în cauză este un produs premium şi costă 20 de lei. Tot din laboratoarele Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor de la Galaţi a pornit şi o pastă vegană din linte, premiată la Salonul de Invenții de la Geneva. De asemenea, biscuiţii fără gluten sunt acum produşi pe scară largă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un copil din Maramureș a murit după ce a înghiţit un obiect aflat într-un ou de ciocolată
Un copil din Maramureș a murit după ce a înghiţit un obiect aflat într-un ou de ciocolată

Dramă fără margini într-o familie, din judeţul Maramureș. Un băieţel în vârstă de 5 ani a murit chiar de ziua lui, după ce s-a înecat cu o piesă desprinsă dintr-o jucărie găsită într-un ou de ciocolată.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.