Cel mai tanar terorist ISIS planuia sa umple marsupiile cangurilor cu bombe. Pedeapsa primita de adolescentul de doar 15 ani

Ultimul update: Duminica 31 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016 16:33
Categorie: Internaţional
Statul Islamic

Doi adolescenti, unul din Marea Britanie, altul din Australia, planuiau un atac terorist in Melbourne. Baietii, de 15, respectiv 19 ani, sunt printre cei mai tineri teroristi care sprijina ISIS.

In mesajele schimbate de cei doi pe internet si gasite de politisti, acestia discutau despre decapitarea politistilor si insemnarea cangurilor cu simbolul ISIS.

Baiatul din Lancashire, Marea Britanie, in varsta de doar 15 ani, executa in prezent o condamnare pe viata, fara drept de apel in urmatorii cinci ani, pentru instigare la violenta si acte teroriste. El impreuna cu Sevdit Besim, un adolescent de 19 ani din Australia, planuiau pe internet sa omoare mai multi agenti de politie la o parada desfasurata la Melbourne, in aprilie anul trecut.

In miile de mesaje schimbate de cei doi, procurorii au desoperit planul baietilor de a umple marsupiile cangurilor cu material explozibil, de a picta pe acestia simbolurile Statului Islamic si de a le da drumul pe strada in timpul paradei.

Besim, care risca sa fie condamnat pe viata, se gandea sa calce cu masina cativa agenti de politie pentru ca mai apoi sa ii decapiteze: “Deabia astept sa elimin niste politisti, am sa dau de ei si am sa le tai capetele.” scria baiatul, dupa cum relateaza Daily Mail. Politistii spun ca adolescentul era motivat de ideologia profund extremista a Statului Islamic.

Britanicul l-ar fi sfatuit pe Sevdit Besim, dupa cum spun procurorii, sa exerseze decapitarile pe vecinii sai: “Iti sugerez sa intri in casa cuiva si sa faci prima victima ca sa prinzi gustul decapitarilor. Incearca pe cineva cu adevarat singur.”
 

Statul Islamic Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mirror

Momentul in care mai multe camioane ale Statului Islamic sunt aruncate in aer, in Siria, de catre fortele speciale britanice

Momentul in care mai multe camioane ale Statului Islamic sunt aruncate in aer, in Siria, de catre fortele speciale britanice

barcelona

Mama a doi teroriști din Barcelona, reacție după atentat. Cine ar fi creierul operațiunii

ISIS amenință un nou stat din UE: ”Este următorul obiectiv”. Mesajul publicat sâmbătă

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Sagrada Familia

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO