Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

A fost dat jos din avion din cauza mesajului scris pe WhatsApp. Pasagerii s-au temut pentru ce e mai rau

WhatsApp, divort, incidente

Un londonez in varsta de 40 de ani a fost dat jos din avion dupa ce pasagerul de langa el a vazut ca acesta a scris cuvantul “rugaciune” intr-un grup de pe platforma de mesagerie intitulat “oamenii ISI”.

Laolu Opebiyi, un crestin de origine nigeriana, s-a imbarcat intr-un zbor EasyJet cu directia Amsterdam. Pasagerul de langa el, vazand ce scrie pe telefon, l-a intrebat la ce se refera prin “rugaciune”. Omul a trecut peste faptul ca cineva ii citeste mesajele private si i-a raspuns politicos, explicandu-i ca vrea sa se intalneasca cu mai multi prieteni pentru a se ruga.

Pasagerul nu a fost convins de explicatia lui Laolu si s-a dus glont la insotitorii de zbor pentru a raporta descoperirea. Un sfert de ora mai tarziu, doi ofiteri inarmati l-au escortat pe Opebiyi afara din avion si l-au interogat.

Asa au aflat ca “oamenii ISI” vine de la un citat din Biblie “iron sharpens iron”, in forma sa completa: “Dupa cum fierul ascute fierul, tot astfel si omul insusi il face mai ager pe semenul sau.”, iar rugaciunea era una cat se poate de reala si nu o aluzie la un atac terorist.

“Omul acela ma cunostea de doua minute si deja m-a judecat. Chiar daca as fi fost musulman, felul in care am fost tratat este nedrept. Nu cred ca cineva, indifferent de religie, merita sa fie tratat astfel.” a declarat Laolu Opebiyi pentru The Guardian.

In final, londonezul a plecat cu urmatorul zbor catre Amsterdam, dar nici aici nu a scapt de probleme. La imbarcare o femeie care se daduse jos din primul zbor de teama unui atac terorist l-a recunoscut pe barbat si a afirmat: “eu nu ma urc in acelasi avion cu el”.

 

Sursa: The Guardian, Data publicarii: 4 Martie 2016
Citeste mai multe despre: avion, panica, terorism, alarma falsa, musulman, ISIS, easyJet,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed