A fost dat jos din avion din cauza mesajului scris pe WhatsApp. Pasagerii s-au temut pentru ce e mai rau

Ultimul update: Luni 07 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016 10:20
Categorie: Internaţional
WhatsApp, divort, incidente

Un londonez in varsta de 40 de ani a fost dat jos din avion dupa ce pasagerul de langa el a vazut ca acesta a scris cuvantul “rugaciune” intr-un grup de pe platforma de mesagerie intitulat “oamenii ISI”.

Laolu Opebiyi, un crestin de origine nigeriana, s-a imbarcat intr-un zbor EasyJet cu directia Amsterdam. Pasagerul de langa el, vazand ce scrie pe telefon, l-a intrebat la ce se refera prin “rugaciune”. Omul a trecut peste faptul ca cineva ii citeste mesajele private si i-a raspuns politicos, explicandu-i ca vrea sa se intalneasca cu mai multi prieteni pentru a se ruga.

Pasagerul nu a fost convins de explicatia lui Laolu si s-a dus glont la insotitorii de zbor pentru a raporta descoperirea. Un sfert de ora mai tarziu, doi ofiteri inarmati l-au escortat pe Opebiyi afara din avion si l-au interogat.

Asa au aflat ca “oamenii ISI” vine de la un citat din Biblie “iron sharpens iron”, in forma sa completa: “Dupa cum fierul ascute fierul, tot astfel si omul insusi il face mai ager pe semenul sau.”, iar rugaciunea era una cat se poate de reala si nu o aluzie la un atac terorist.

“Omul acela ma cunostea de doua minute si deja m-a judecat. Chiar daca as fi fost musulman, felul in care am fost tratat este nedrept. Nu cred ca cineva, indifferent de religie, merita sa fie tratat astfel.” a declarat Laolu Opebiyi pentru The Guardian.

In final, londonezul a plecat cu urmatorul zbor catre Amsterdam, dar nici aici nu a scapt de probleme. La imbarcare o femeie care se daduse jos din primul zbor de teama unui atac terorist l-a recunoscut pe barbat si a afirmat: “eu nu ma urc in acelasi avion cu el”.

WhatsApp, divort, incidente Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Guardian

"E o probabilitate ridicata sa apartina zborului MH370". Anuntul facut de ministrul malaezian, dupa descoperirea de miercuri

arme

Rachetă antitanc, explozibil, puști și veste antiglonț. Unde au descoperit polițiștii acest arsenal

Imamul suspectat pentru atacul din Barcelona, legături cu teroriștii din Madrid

Actorul de comedie Jerry Lewis a murit la 91 de ani

mașină Belgia

O maşină a intrat într-un grup de oameni, la o petrecere din Belgia

Un elicopter de pompieri s-a prăbuşit în Portugalia

Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston