Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Secretul profitului companiilor aeriene low-cost. Mancarea de la bord este mai scumpa decat biletul

Ryanair

O publicatie de specialitate a realizat un studiu despre costurile ascunse ale zborurilor low-cost. Companiile aeriene vand mancarea de la bord chiar mai scump decat pretul unui bilet de avion.

Travelsupermarket.com a realizat un studiu privind preturile cerute de companiile aeriene pentru alimentele vandute pasagerilor.

Concluzia este surprinzatoare: aceste produse costa de 10 ori mai mult ca in magazine.

“Inteleg ca este o afecere, dar pretul este de 10 ori mai mare ca in magazine, desi chiar si magazinele au un profit”, declara Bob Atkinson.

Astfel, pasagerii care vor sa faca economie zurand cu firme low-cost ajung sa plateasca mult mai multi bani, in final.

Mancarea de la bord nu este inclusa si uneori aceasta costa chiar mai mult decat pretul biletului.

Spre exemplu, la Ryanair, un bilet de la Londra la Paris sau Varsovia costa 18 lire sterline, iar meniul (care include un sandvis, un Kitkat, o sticla de apa, o cutie de Pringles, o ceasca de ceai si un pahar de vin) costa 18,07 lire.

Aer Lingus cere 16,10 lire pentru meniul sau, iar easyJet 14,74 lire. In magazine, pretul acestor produse este de numai 5,02 lire.

Companiile aeriene isi permit sa puna asemenea preturi, speculand faptul ca un pasager nu are de ales si daca vrea sa bea sau sa manance, trebuie sa cumpere de la ei, precizeaza Atkinson.

El ii sfatuieste pe calatorii care aleg aceste zboruri ieftine sa manance in aeroport, pentru ca astfel vor plati la jumatate pentru consumatie.
 

 

Sursa: The Sun, Data publicarii: 26 August 2012
Citeste mai multe despre: pret, meniu, mancare, zboruri low-cost,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed