Profit record pentru OMV Petrom in primele trei luni ale anului. Vanzarile, mai mari cu 21%
OMV Petrom (SNP) a inregistrat in perioada ianuarie - martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), in crestere cu 65% fata de acelasi interval din anul precedent, si vanzari in urcare cu 21%, la 6 miliarde lei.
"In primul trimestru, pretul majorat al titeiului si aprecierea dolarului fata de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare si Productie, n.r), dar, in acelasi timp, au influentat negativ marjele si volumele din activitatea de R&M (Rafinare si Marketing). Pe parcursul trimestrului am inregistrat un progres considerabil in cadrul proiectelor cheie de investitii si am continuat sa ne consolidam performanta operationala, datorita masurilor de management strict al costurilor (...) Conditiile meteo extreme din primele doua luni au cauzat unele intreruperi de ordin tehnic, ce au afectat, intr-o oarecare masura, nivelul productiei din E&P si au influentat negativ vanzarile din marketing. Cu toate acestea, iarna severa a determinat cresterea volumului vanzarilor de gaze si, in plus, am inregistrat marje imbunatatite, in special la gazele extrase din depozite" a declarat intr-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.
Profitul operational calculat inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor (EBIT) a urcat in primele trei luni cu 51%, la 1,79 miliarde lei (411 milioane euro), de la 1,19 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Pretul mediu al titeiului Ural a crescut cu 14% fata de nivelul din primele trei luni din 2011, la 117,49 dolari /baril.
Pretul mediu realizat la titei la nivel de grup a crescut cu numai 9%, la 98,33 dolari /baril, reflectand valoarea mai mare a pierderilor din instrumentele de acoperire a riscului privind pretul titeiului. Acestea au avut un impact negativ de 159 milioane lei asupra EBIT-ului, comparativ cu rezultatul negativ de 56 milioane lei inregistrat in primul trimestru din anul precedent.