ultimele stiri
«
»

Rares Nastase relateaza din Bruxelles. "Armata e inca pe strazi alaturi de politie. Oamenii se tem si sunt precauti"

Embed:

Atmosfera se mentine tensionata in Bruxelles, la 24 de ore dupa atentate. Corespondentul Stirilor Pro TV Rares Nastase se afla acolo si ne spune cum a inceput ziua de miercuri in capitala Belgiei.

UPDATE

Nivelul de alerta este grad 4, Armata ramane pe strazi alaturi de politie. Aeroportul ramane inchis, traficul cargo ar putea fi deschis incepand de joi. La metrou nu se mai circula dupa ora 19.

Informatiile primite de la autoritati ar arata ca unul dintre cei doi suspecti ar fi fost arestat in Turcia si apoi expulzat. Cei doi frati kamikaze ar fi fost de multi in atentia autoritatilor
Au fost cercetati pentru furturi si talharii

Pe strazi, oamenii incearca sa fie relaxati. Patronii de magazine spera sa le revina clientii. Oamenii se tem insa, sunt atenti in ce baruri intra, dar sunt precauti.

UPDATE

"Avem foarte multe zone cu restrictii de trafic rutier si pietonal. Aici, in subteran, metroul nu mai circula, dar mijloacele de transport in comun de la suprafata au fost puse in circulatie. De altfel, autoritatile au anuntat inca de aseara ca scolile vor fi redeschise. Insa, pe strazi, se aud foarte multe sirene.

Este prezenta masiva a politiei aici, au fost aduse si convoaie militare, sunt si soldati, toti cu armele la vedere.

De altfel, toti cei aflati in tranzit prin oras discuta despre o prezenta foarte activa a fortelor de ordine in oras. Este si o chestiune de imagine, daca vreti. Dupa tot ce s-a intamplat ieri,  increderea oamenilor in autoritati a fost zguduita.

Vorbim de o situatie in care politia si autoritatile din Bruxelles erau in stadiu de alerta, avand in vedere faptul ca fusese arestat in suburbii teroristul responsabil de atacurile de la Paris. Insa acum, dupa tot ce s-a intamplat, trebuie sa nu ignoram faptul ca a avut loc o explozie masiva la aeroport si o alta la metrou.

Vorbim de zone intens circulate, dimineata, atunci cand oamenii mergeau la serviciu si cand traficul aerian era foarte mare si oamenii trebuie sa aiba aceasta incredere recastigata in autoritati. De aici si numarul foarte mare de forte de ordine prezente in centrul orasului.

Rares Nastase - Bruxelles

Nu am vazut niciun fel de activitate de dimineata la Comisia Europeana si la Parlamentul European, dar am vazut foarte multa lume care merge cu mijloacele de transport de suprafata. Sunt oameni care merg la serviciu, iar hotelurile sunt pline de turisti.

Toata lumea discuta despre ce s-a intamplat ieri si toata lumea vrea ca responsabilii sa fie gasiti. In continuare se fac cautari in oras si s-au facut perchezitii toata noaptea pentru gasirea celei de-a treia persoane - un barbat care a disparut, dar imaginea lui a fost surprinsa in aeroport" - transmis Rares Nastase.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Martie 2016
Citeste mai multe despre: explozii la bruxelles, atentate, rares nastase, bruxelles,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed