Legistii: Moartea elevului din Craiova, cauzata de doua lovituri de cutit

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: "Asta este, l-am omorat si gata. Iau si eu zece ani de puscarie", spune cu seninatate tanarul din Craiova care a luat joi viata unui elev de liceu. In fata anchetatorilor el si-a recunoscut vina, dar nici vorba sa arate vreo remuscare.

Gestul de a-i ataca pe cei doi elevi cu cutitul a starnit un val de emotie si a presarat in sufletele tuturor spaima ca nicaieri nu mai suntem in siguranta.

Romel Dan Voicu, cel suspectat ca l-ar fi omorat pe Andrei cu o lovitura de cutit, a fost dus in fata procurorilor pentru o noua runda de audieri. Urmeaza sa fie prezentat apoi judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru omor.

Medicii legisti au concluzionat ca moartea tanarului de 17 ani a fost violenta si s-a datorat celor doua lovituri de cutit primite in inima. Surse din cadrul anchetei spun ca agresorul s-a speriat teribil dupa ce l-a vazut pe tanar prabusit la pamant si a fugit.

A fost prins la numai 5 kilometri de locul crimei, in cartierul Craiovita, de la marginea orasului. La audieri le-a indicat procurorilor si locul in care a abandonat arma crimei: intr-un boschet.

Citește și
cutit
Crima odioasa! Si-a injunghiat fratele, apoi a taiat paine cu arma crimei
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dupa autopsie, trupul neinsufletit al lui Andrei Eduard Goreci a fost transportat la locuinta sa, unde a fost asteptat de cateva zeci de persoane, colegi ai acestuia, care plangeau si purtau in maini poza baiatului.

Inmormantarea lui Andrei Eduard Goreci va avea loc sambata.

Cel care a provocat atata durere la Craiova dupa ce a injunghiat mortal un elev si a ranit grav un altul si-a petrecut noaptea in arest.

Cat despre motivul gestului sau, unii cunoscuti cred ca baiatul ucis ar fi fost lovit pentru ca a intervenit in scandal ca sa-si apere colegul. Altii spun ca victima ar fi avut in urma cu cateva zile o disputa cu fratele agresorului, iar acesta a jurat atunci sa se razbune.

La Craiova a venit ieri si ministrul administratiei si internelor, Traian Igas, sa se intereseze de ancheta, iar ministrul invatamantului a anuntat ca a cerut verificari privind securitatea elevilor in scoala.

7 octombrie

Tanarul de 19 ani care a injunghiat mortal un elev de 17 ani, joi, in apropierea unui liceu din Craiova, a fost retinut pentru omor calificat, dupa ce a fost audiat cateva ore la Parchetul Tribunalului Dolj.

Va reamintim ca un elev de 17 ani s-a stins in fata liceului la care invata, iar un altul ranit, dupa ce au fost atacati de un fost coleg cu un cutit.

Mergeau la ore, cand mai multi tineri i-au incoltit. Inghetati de spaima, colegii victimelor au chemat ambulanta.

Trei paramedici l-au resuscitat, un jandarm a tinut perfuzia, iar altul asteapta sa il inlocuiasca. Au trecut minute lungi in care colegii lui si martorii au privit socati. 

Mama si sora baiatului au venit intr-un suflet si au fost la un  pas sa lesine cand l-au vazut pe Andrei plin de sange, intins pe asfaltul ud. Cu ochii mariti de groaza si indoita de durere, cea care l-a adus pe lume s-a prabusit in bratele unei rude. Cand a aparut si tatal, medicii i-au dat acestuia vestea soc: nu au mai avut ce sa faca pentru fiul lui.

Andrei, baiatul injunghiat in drum spre scoala, era unul dintre cei mai buni elevi din clasa lui. Joi a sarit in apararea unui coleg fara sa-i fie teama ca atacatorii erau multi.

"Un copil bun, bine crescut, cu bun simt, el nu era un copil care sa se rafuiasca cu altii. Cred ca a sarit in ajutorul unui alt coleg", a spus profesoara Eugenia Lupu.

Intre timp, politistii au incercat sa afle de la supravietuitorul atacului ce s-a intamplat. In stare de soc, elevul n-a putut sa spuna prea multe. Doar ca n-a primit amenintari.

Martorii au lamurit totul, iar unul dintre ei a dat indicii care i-au ajutat pe politisti.

"Se bateau doi. Si ceilalti au inceput si ei sa dea. Si la un moment dat, unul in costum de blugi, tuns scurt, cu un cercel in ureche, a scos un cutit si a fugit dupa ei", a povestit  unul dintre martori.

Dupa ce si-a revenit, supravietuitorul a povestit ca cel care i-a atacat in drum spre scoala este un fost coleg, exmatriculat pentru absente si violente.

"Cel care a folosit cutitul a fost elevul nostru pana in clasa a 11-a, cand l-am mutat disciplinar", a declarat Lucian Sandoi, directorul liceului.

Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca imediat ce a aflat de incidentul de la Craiova a luat legatura cu ministrul de interne, cu seful IPJ Dolj si cu inspectorii scolari.

"Am cerut sa se faca verificari legate de instruirea parintilor si elevilor privind securitatea in scoala", a spus Funeriu.

Mai mult, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de interne sa se deplaseze de urgenta la Craiova si sa monitorizeze personal mersul anchetei in cazul incidentului de la Liceul "Tudor Arghezi".

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a facut urmatoarea precizare pe site-ul Guvernului Romaniei:

"Prim-ministrul Emil Boc a avut o discutie telefonica cu ministrul administratiei si internelor, Traian Igas, pe tema incidentului de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova. Seful Executivului a cerut ministrului Traian Igas sa se deplaseze de urgenta la Craiova si sa monitorizeze personal mersul anchetei.

Prim-ministrul Emil Boc considera ca aceasta situatie este deosebit de grava si cere toleranta zero fata de infractori si infractionalitate. Premierul solicita autoritatilor maxima responsabilitate in gestionarea acestui caz.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Destin de cosmar! Batuta 6 ani, apoi injunghiata cu 34 de lovituri de cutit
Destin de cosmar! Batuta 6 ani, apoi injunghiata cu 34 de lovituri de cutit

"A macelarit-o cu 34 de lovituri de cutit", spune sfasiata de durere mama tinerei dansatoare injunghiata de fostul iubit intr-un club de noapte din Otopeni. Fata se zbate acum intre viata si moarte.

Crima odioasa! Si-a injunghiat fratele, apoi a taiat paine cu arma crimei
Crima odioasa! Si-a injunghiat fratele, apoi a taiat paine cu arma crimei

Niciodata pana luni noapte, politistii din Arges n-au anchetat o crima atat de infioratoare. Un barbat de 32 de ani, din Nucsoara, si-a ucis fratele cu o singura lovitura de cutit, pe care i l-a infipt in trup pana la maner.

Viena: tanar de 15 ani a injunghiat o prostituata romanca de 20 de ori
Viena: tanar de 15 ani a injunghiat o prostituata romanca de 20 de ori

O prostituata romanca din Viena este internata la terapie intensiva, dupa ce un adolescent de 15 ani, care i-a cerut serviciile, a injunghiat-o de 20 de ori, intr-un apartament din oras

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.