Murături în sare sau murături în oțet? Care este cea mai sănătoasă variantă

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă - murături în sare. Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt, în același timp, și pre-biotice, adică hrană bacteriilor bune din intestin.

Murăturile în sare furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrană bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.

Tocmai această diversitate a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiunile din ele”, a explicat prof. dr. Veronica Lazăr.

Bacteriile care locuiesc în interiorul organismului fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.

Citește și
gras
De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În privința murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luați tratament cu corticosteroizi:

Desărarea murăturilor e o varintă foarte bună. Ea păstrează cantitata de probiotic și reduce cantitatea de sare”, a transmis dr. Laura Ene, medic primar pe boli de nutriție.

Pe lânga bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin. Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie că, în alimentație, să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.

Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esențiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:

Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6, vitamina B12, vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică, e produsă de bacteriile din tubul digestiv”, a explicat acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog.

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulație și produce așa numiții acizi nucleici, „cărămizile” din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
De ce nu este recomandat să eliminăm carnea din alimentație. Riscurile la care sunt supuși vegetarienii
De ce nu este recomandat să eliminăm carnea din alimentație. Riscurile la care sunt supuși vegetarienii

Post ținut multă vreme sau dietă vegetariană pe timp lung, înseamnă carență mare de vitamina B12. Așa apare anemia.

De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor
De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge. Explicațiile medicilor

Vitamina D reglează reacțiile inflamatorii în infecții. Dar și în boli, care sunt însoțite de inflamație.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.