Ce greșim când nu slăbim. Principalele motive care împiedică topirea grăsimii

×
Codul embed a fost copiat

Primăvară înseamnă haine mai subțiri, mișcare mai multă și cură de slăbire. Toată lumea are câteva kilograme în plus de care vrea să scape.

Ne modificăm alimentația, adoptăm obiceiuri sănătoase și, cu toate acestea, nu avem niciun rezultat. Ce greșim când nu slăbim? Iată principalele motive care împiedică topirea grăsimii.

Ronțăielile și gustările dintre mese

Avem impresia că e nevoie zilnic de trei mese principale și două gustări ca să slăbim. Când, de fapt, ăsta este programul alimentar pentru sportivi și copii în creștere. Gustările sănătoase înseamnă, de obicei, produse hipercalorice, care pot dubla aportul caloric din mâncare. Un pumn de migdale sau trei biscuiți digestivi sunt echivalenți cu un fel principal. Eliminați ronțăielile dintre mese și consumați mâncare clasică. Tot ce este ambalat este concentrat în calorii. Uitați de semințe și umpleți stomacul cu ciorbă, salate și iaurt.

Fructele în exces și sucul de fructe

Toată lumea pune fructele și legumele în aceeași categorie, pe principiul „alimente sănătoase”, de consumat fără limită. Legumele sunt alimente de bază, însă fructele sunt un desert. Dacă sunt transformate în suc sau consumate în exces, fructele devin inamicul siluetei. Un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere, fructoza din fructe fermentează în ficat și se comportă precum alcoolul. Grăsimea de la nivelul abdomenului înseamnă un exces de zahăr sau fructe în dietă.

Renunțarea la masa de seară

De multe ori auzim că e bine să nu mai mănânci după ora 18 dacă vrei să slăbești. Dincolo de oră și de numărul de mese, contează cu adevărat cat de mult am mâncat într-o zi, care e aportul caloric total. Mai există un risc: dacă îți interzici să mănânci seara, riști să te apuce foamea spre ora 22 și te trezești mâncând prostii. O altă greșeală este să mâncăm seara fructe în loc de mâncare. Fructele fac foame și îngrașă, deci tot un grătar cu salată e cea mai bună soluție pentru o cină de slăbit.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Produsele fără zahăr sau fără grăsime

Termenul „light” poate fi o capcană. Multe produse așa zis de slăbit au ca ingrediente alte forme de zahăr, însă la fel de multe calorii. În ciocolata pentru diabetici, zahărul e înlocuit cu fructoză, care nu produce secreția de insulină, însă de îngrășat îngrașă la fel de mult. Biscuiții și dulciurile fără zahăr conțin maltitol, iar aportul caloric este identic sau mai mare decât cel al produselor clasice. Citiți cu atenție eticheta. Fără adaos de zahăr nu înseamnă zero calorii. Doar sucurile light, care conțin îndulcitori sintetici, au zero calorii. Îndulcitorii au avantajul că taie pofta de dulce și reduc apetitul și sunt un real ajutor când vrem să luăm o pauză de la mâncare.

Tratamentele medicamentoase

Există o serie de medicamente care cresc senzația de foame și determină creșterea în greutate. Antidepresive, anxiolitice, antihistaminice, cortizonul sau betablocantele sunt câteva dintre ele. Dacă urmați un astfel de tratament, cereți părerea medicului, poate există un produs similar fără efecte secundare asupra siluetei. Cu siguranță tratarea unei boli este mai importantă decât silueta, însă e important să știm dacă un medicament ne sabotează eforturile.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Postul ținut multă vreme sau dieta vegetariană înseamnă carență mare de vitamina B12
Postul ținut multă vreme sau dieta vegetariană înseamnă carență mare de vitamina B12

Suntem în cel mai lung post al anului. Din păcate, postul ținut multă vreme sau dieta vegetariană pe timp lung înseamnă carență mare de vitamina B12.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.