Cartofii prajiti la temperaturi inalte pot creste riscul de cancer. Ce au descoperit medicii

Ultimul update: Joi 26 Ianuarie 2017 06:59
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2017 14:14
Categorie: CSID
Tuci cu cartofi taranesti

Cartofii prajiti intens si, in general, alimentele bogate in amidon preparate la temperaturi foarte inalte pentru o perioada lunga de timp, pot creste riscul de cancer in cazul persoanelor care le consuma in mod frecvent, avertizeaza medicii britanici.

Potrivit Agentiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanta numita acrilamida, produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate creste riscul de cancer, relateaza Guardian.

Acest lucru a fost relevat in urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanții Agenției. Intr-o declarație care a starnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține ca pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui sa gateasca alimentele bogate in amidon la temperaturi scazute și sa le manance atunci cand acestea au o tenta aurie, nu maronie.

"Parerea generala in randul cercetatorilor este ca acrilamida are potențial cancerigen in cazul oamenilor", se arata in declarație. "Ca regula generala, trebuie vizata o culoare aurie sau mai deschisa in timpul coacerii, prajirii sau frigerii alimentelor bogate in amidon, precum cartofii, radacinoasele și painea", precizeaza FSA, potrivit sursei citate.

Tuci cu cartofi taranesti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Guardian

Cum ar putea elefantii sa ajute in lupta contra cancerului. Proteina descoperita de cercetatorii americani

Cum ar putea elefantii sa ajute in lupta contra cancerului. Proteina descoperita de cercetatorii americani

Un barbat a primit un diagnostic gresit si din cauza asta va muri in cateva saptamani. De ce i-au spus medicii ca suferea

Un barbat a primit un diagnostic gresit si din cauza asta va muri in cateva saptamani. De ce i-au spus medicii ca suferea

Un adolescent care suferea de cancer s-a trezit din coma inainte de Craciun. Destinul crud care a urmat la scurt timp

Un adolescent care suferea de cancer s-a trezit din coma inainte de Craciun. Destinul crud care a urmat la scurt timp

carne cruda de pui

Carnea crudă, extrem de periculoasă din cauza bacteriilor. Se poate ajunge la cancer

Copiii pot surzi din cauza răcelilor netratate. Când se scot amigdalele

Cum putem să înlocuim plăcere de-a fuma cu o altă stare de bine

De ce nu este recomandat să ignorăm alunițele și petele apărute pe piele

„One day check-up”, soluția care ne ajută să prevenim apariția bolilor

Cum trebuie să procedăm, dacă vrem să slăbim echilibrat

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare.

Pancreasul, prima victimă a exceselor alimentare. Cum ajunge să "dea rateuri"