Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O mie de migranti au evadat din tabara din Idomeni. "Mizeria umana si-a atins punctul culminant". FOTO si VIDEO

refugiati Idomeni

Conditiile inumane din tabara de refugiati au determinat un grup de 1.000 de oameni sa faca o noua tentativa de a trece in Macedonia.

Aproximativ o mie de refugiati au incercat luni dupa-amiaza sa treaca din Grecia in Macedonia, traversand un rau in apropierea localitatii Gevgelija. Potrivit AFP, grupul a plecat din tabara de la Idomeni in jurul orei locale 12.30 si a ajuns la frontiera la ora 15.00, fiind inconjurati rapid de politia greaca.

refugiati Idomeni

In schimb, autoritatile macedonene nu au reactionat imediat, astfel ca mai multi migranti au reusit totusi sa treaca in Macedonia. Aici au fost opriti ulterior de fortele de ordine in satul Moin.

 

 

Jurnalistii care i-au insotit pe refugiati in tentativa lor de “evadare” au postat pe Twitter imagini ale disperarii oamenilor, care trec apa cu copiii in brate, infruntand frigul, pentru a scapa din Grecia.

refugiati Idomeni

Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR) a denuntat duminica 'conditiile insuportabile' ale taberei improvizate in Idomeni, unde se inghesuie peste 14.000 de refugiati, care spera in redeschiderea frontierei, inchisa de o saptamana.

refugiati Idomeni

'Mizeria umana si-a atins punctul culminant in Europa, conditiile la Idomeni sunt insuportabile', a declarat pentru AFP Babar Baloch, purtator de cuvant al UNHCR la fata locului. 'Situatia depaseste imaginatia si se deterioreaza in fiecare zi din cauza ploii, oamenii sufera', a adaugat el.

Conditiile de igiena, in special, sunt necorespunzatoare, toaletele sunt inundate si zeci de copii au fost spitalizati in ultimele zile din cauza frigului, problemelor respiratorii si a diverselor virusuri care le-au afectat sanatatea. Dar numerosi refugiati refuza sa paraseasca Idomeni, sperand ca, in cursul summit-ului european din 17 martie, vor fi luate decizii in favoarea lor si frontierele vor fi deschise.
 

 

Sursa: AFP, Data publicarii: 14 Martie 2016
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
  • refugiati Idomeni
Citeste mai multe despre: refugiati, migranti, Grecia, Macedonia, Idomeni, UNCHR, conditii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed