Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ungaria va construi o linie de aparare impotriva migrantilor la granita. "Gardul e o problema reala pentru Romania"

Embed:

Premierul Ungariei Viktor Orban anunta ca Ungaria va construi o linie de aparare impotriva migrantilor la granita comuna cu Romania.

Orban nu a mentionat insa clar daca e vorba despre extinderea gardului de sarma ghimpata instalat din toamna anului trecut la granitele cu Serbia si Croatia. Din punctul de vedere al oficialilor nostri, Romania nu are nevoie de masuri suplimentare.

“Noi unitati de trupe au fost trimise la granita, politia este in asteptare in districtele Bacs-Kiskun si Csongrad, iar ministrii apararii si de interne au primit dispozitii sa faca pregatiri pentru construirea unei linii de aparare de-a lungul granitei Ungariei cu Romania”, a spus Orban.

Linia de aparare poate insemna mai multe trupe comasate la frontiera sau prelungirea gardului din sarma ghimpata pe care Ungaria l-a ridicat initial cu vecinii sarbi, apoi l-a extins. Sunt deja 175 de km de gard din sarma ghimpata insa nu par suficienti.

Teama ca refugiatii ar putea ajunge din nou in Ungaria a facut autoritatile sa ia masuri drastice. Ministrii de interne roman si maghiar s-au intalnit luni si au vorbit despre siguranta la frontiere. Noi ne-am laudat cu sistemele performante de securitate si cu suplimentarea numarului de politisti la granita.

Ministrul afacerilor interne a evidentiat faptul ca Romania dispune de un sistem integrat pentru securizarea frontierelor, bazat pe o tehnologie performanta si personal instruit. Un gard intre Romania si Ungaria extins pe zeci de kilometri reprezinta insa o problema.

Dan Dungaciu: “Daca in acest moment Bulgaria are o singura vulnerabilitatea, Romania. In Romania au fost migranti care aveau harti care treceau pe aici, calauzele isi schimba drumul catre Occident. Consecintele vor fi foarte dure politic pentru ca Romania o sa aiba o problema de gestiionat, Ungaria a dat semnal ca nu-i pasa. Pe modelul Cameron sa apara si Viktor Orban cu alte tipuri de solicitari, ceea ce o sa puna mare presiune pe UE pentru ca in mod realist nu-i poti refuza lui Orban ceea ce nu i-ai refuzat lui Cameron.”

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: ungaria, romania, gard,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed