Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

10.000 de copii refugiati au disparut in UE. Oficial Europol: "Pur si simplu nu stim unde sunt, ce fac sau cu cine sunt"

copil refugiat in jungla din Calais

Pentru prima data de cand a inceput criza refugiatilor, agentia de politie a Uniunii Europene prezinta cifre despre numarul minorilor disparuti din randul migrantilor – dar si scenarii sumbre despre soarta lor.

 

Cel putin 10.000 de copii refugiati au disparut dupa ce au ajuns in Europa, afirma reprezentantii Europol. Acestia se tem ca multi dintre minori au ajuns in mainile traficantilor de persoane.

Brian Donald, seful de cabinet al directorului Europol, a declarat pentru Guardian ca doar in Italia au disparut fara urma 5.000 de copii iar in Suedia, 1.000. El a avertizat ca “infrastructura criminala” ii urmareste pe refugiati si ca minorii sunt printre tintele privilegiate ale acestora.

“Nu toti copiii disparuti au ajuns in mainile traficantilor”, spune Donald, “dar pur si simplu nu stim unde sunt, ce fac sau cu cine sunt”. Europol estimeaza ca circa 270.000 dintre refugiatii care au ajuns in Europa anul trecut erau minori. Dintre ei, circa 26.000 ar fi fost neinsotiti de vreun adult. O parte din acestia au fost preluati ulterior de membri ai familiei care se gaseau deja pe continentul nostru, insa unii ar fi putut sa aiba o soarta mult mai trista.

Braidn Donald afirma ca in Germania si Ungaria, criminalitatea organizata s-a dedicat exploatarii migrantilor, astfel ca multi dintre copiii neinsotiti ar fi putut cadea in mainile tragicantilor de persoane. Europol colaboreaza cu organizatiile umanitare pentru a identifica astfel de cazuri si a salva potentialele victime.

“Acesti copii se afla in comunitati, daca sunt abuzati, asta se intampla in comunitati. Nu vine cineva sa-i duca in padure, sunt in comunitate, sunt vizibili”, avertizeaza Donald.

 

Sursa: Guardian, Data publicarii: 31 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed