Parintii britanici cer interzicerea retelei ask.fm din cauza fenomenului de "cyber-bullying"
Parintii a 5 copii din Marea Britanie, Irlanda si Statele Unite cer inchiderea retelei sociale Ask.fm dupa ce copiii lor s-au sinucis pentru ca au fost hartuiti online.
David Smith, tatal tinerei de 14 ani, Hannah Smith care a fost gasita spanzurata, vineri, in casa parintilor ei din Leicestershire ii cere lui David Cameron sa interzica site-ul in Marea Britanie.
"Nu vreau ca si alti parinti sa treaca prin ce-am trecut eu" a spus acesta devastat de decizia luata de fiica lui dupa ce a fost agresata verbal pe profilul de ask.fm. "Toata lumea ar fi fericita daca te-ai ucide" este unul dintre mesajele violente primite de Hannah in mod repetat de la un anonim, relateaza Daily Mail.
Lui David i s-au alaturat parintii lui Josh Unsworth, in varsta de 15, un alt adolescent englez care s-a spanzurat dupa ce a suferit luni intregi mesaje abuzive pe ask.fm.
Fenomenul de cyber-bullying - hartuire si agresare online prin mesaje care indeamna la sinucidere - a luat o amploare deosebita in Marea Britanie unde s-a infiintat si o linie telefonica de ajutor psihologic. Potrivit acesteia, cazurile de agresari verbale pe internet s-au dublat in ultimul an in aceasta tara.
O tanara de 16 ani, din Florida, Statele Unite, Jessica Laney s-a sinucis in decembrie anul trecut dupa ce a fost hartuita pe Ask.fm cu intrebari de genul "De ce esti asa urata?", "De ce nu te-ai sinucis deja?" sau cu indemnuri ca "Sinucide-te! Nu ai nici o valoare!"Tot toamna trecuta adolescentele irlandeze Ciara Pugsley, 15 ani, si Erin Gallagher, 13 ani, s-au sinucis din acelasi motiv: hartuire pe Ask.fm.
Potrivit Daily Mail cei doi fondatori ai Ask.fm refuza sa ia masuri in cazul agresorilor anonimi de pe reteaua sociala de teama de a nu pierde utilizatori si pana la 5 milioane de dolari pe an din publicitate.
Ask.fm este o platforma de socializare bazata pe intrebari si raspunsuri, lansata in 2010 de fratii Mark si Ilja Terebin.
Cu sediul in Letonia, reteaua are peste 50 de milioane de utilizatori in toata lumea si este extrem de populara in tari ca Brazilia, S.U.A, Italia, Rusia, Anglia, Germania, Turcia, Argentina, Polonia si Franta, potrivit news.cnet.com.