Temperaturi in crestere in toata tara si precipitatii izolate. Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

Ultimul update: Luni 11 Ianuarie 2016 02:57
Data publicarii: Vineri 08 Ianuarie 2016 07:16
Categorie: Vremea

Astazi vremea se indreapta si doar in jumatatea nordica a tarii vor mai fi ceva fulguieli. Maximele termice se vor situa intre minus 2 si 8 grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici norii se mai imprastie si se arata si soarele pentru scurte momente. Vantul va unele intensificari pe litoral, insa nu mai vorbim despre viteze mari. Temperaturile cresc usor si vor ajunge la 6 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei nu mai sunt semne de precipitatii; vantul se domoleste si e posibil sa zarim soarele. Se incalzeste fata de ziua trecuta si vom avea maxime de 3-4 grade.

In jumatatea nordica Moldovei ar putea sa ninga slab, trecator, iar vantul va sufla cel mult moderat. Temperaturile, peste cele inregistrate ieri, ajung la 4 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures va fi cam innorat si e posibil sa cada cativa fulgi, din loc in loc. In regimul termic nu prea sunt schimbari fata de ieri: la pranz termometrele vor indica zero1 grad.

Iarna blanda cu temperaturi normale si peste medie. Prognoza meteorologilor pentru primele trei luni ale lui 2016

In vestul tarii gasim vreme destul de buna, cu innorari, un pic de soare si temperaturi in crestere usoara. Vom avea maxime de pana la 2-3 grade, iar dupa lasarea noptii va cadea lapovita si ar putea sa se formeze polei.

In centrul Romaniei precipitatiile apar cu totul izolat si vor fi ninsori slabe. Soarele se va arata pentru scurte momente, iar vantul va sufla cu putere la munte, la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada depusa. Temperaturile vor depasi usor zero grade.

In sud-vestul tarii nu sunt anuntate precipitatii. Vor fi destul de multi nori, dar sunt sanse sa zarim si soarele. Temperaturile, mai ridicate decat in mod obisnuit la aceasta data, vor ajunge la 7, poate 8 grade.

In tinuturile sudice vremea se imbuneaza si temperaturile cresc. Se vor inregistra pana la 7 grade in regiunile deluroase, iar dupa lasarea noptii, in zonele joase ar putea sa apara ceata.

In Bucuresti norii se risipesc si se incalzeste usor. Vom avea o zi placuta, cu vant destul de cuminte si o maxima de 5 grade. Noapte va fi mai rece decat ultima, cu o minima in jur de minus 7 grade.

La munte innorarile persista si mai vin cateva ninsori din loc in loc. Vantul va avea intensificari, indeosebi pe creste, unde trecator va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada depusa.Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

Cum va fi vremea in urmatoarele 3 zile
In Bucuresti astazi vremea se indreapta. Se arata soarele si temperatura creste usor. La pranz termometrele vor indica in jur de 5 grade.

Maine asteptam vreme buna, insa dimineata si din nou dupa lasarea noptii vom avea ceata. Vantul abia va adia, iar maxima va fi de 4 grade Celsius.

Duminica se anunta atmosfera cam mohorata, cu ceata si posibil burnita la inceputul zilei. Temperatura, mai ridicata decat ar fi normal la aceasta data, se va situa in jurul valorii de 6 grade. Ziua de luni va arata cam la fel: ceata si burnita dimineata si destul multi nori peste zi. Se mai incalzeste putin:
maxima ajunge la 8 grade.

La munte astazi innorarile persista si mai vin cateva ninsori din loc in loc. Vantul va avea intensificari pe creste, unde trecator va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada depusa.

Maine se incalzeste usor. Va mai ninge prin Muntii Apuseni in Carpatii Orientali; in rest ar putea sa cada putina lapovita. Vantul va continua sa sufle mai tare, la altitudini mari. Duminica apar precipitatii mai ales in masivele din vestul si nordul tarii. Vor fi ploi sau lapovite, iar in zonele inalte va ninge.

Luni temperaturile cresc. Vremea se mentine inchisa si va cadea lapovita in masivele nordice si vestice si pe suprafete restranse in restul zonei montane.

Alta iarna, aceeasi

Alta iarna, aceeasi "surprindere" a autoritatilor. Traficul a fost paralizat de ninsori, pietonii au "inotat" pe trotuare

hartă cod

Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

ANM: Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

cod

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h

Drumuri închise din cauza viscolului puternic. Ninge abundent în mai multe județe

Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe

Vremea 17 ianuarie 2018: Ploi și lapoviță în toată țara