Târgurile tradiționale de Paște, atractive pentru români. Unii clienți se plâng, însă, de prețuri

×
Codul embed a fost copiat

Convinşi că alimentele din târgurile de profil respectă reţetele pe care le ştiu din copilărie, mulţi români şi-au făcut aprovizionarea direct de acolo.

Oamenii speră că gospodinele de la ţară care vând la oraş drob, pască sau cozonaci gătesc mai sănătos, din produse naturale. Cam scumpe, spun, totuşi, unii dintre clienţi.

Din vitrinele târgurilor cu produse tradiţionale, masa se încropeşte uşor. Drob este la alegere, de miel, de pui sau de curcan, cu mai multe sau mai puţine verdeţuri.

Comercianţii ştiu că au succes cu ce este gata de mâncat. Cotletul, muşchiul, jumările sunt căutate în detrimentul pastramei sau al cărnurilor care ar trebui gătite.

Uşor de gătit, friptura de miel se face totuşi în casă.

Citește și
După restricții, românii au evadat de 1 Mai și Paște la mare. Ce reguli trebuie respectate la Vama Veche
După restricții, românii au evadat de 1 Mai și Paște la mare. Ce reguli trebuie respectate la Vama Veche
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Client: „Nu am avut timp să ne organizăm cu serviciul şi atunci ne aprovizionam de aici”.
Reporter: „Sunt la fel de bune ca cele pe care le făceaţi în acasă?”
Client: „Perfecte!”

Clientă: „Vin din provincie, ştiu cum se găteşte acolo. Știu că cei din provincie sunt mult mai atenţi la produsele pe care le fac. Nu îşi bat joc de munca lor”.

Oricât de pricepute ar fi, unele doamne aleg cozonacul tot de pe tarabele din pieţe. Unul singur poate avea şi trei kilograme, iar preţul pe kilogram porneşte de la 45 de lei în sus.

Secretul lor stă în fineţea aluatului care e ajutat să crească cu jumătate de pahar de iaurt ce dă tărie fermenţilor din drojdie, iar nuca din umplutură este scufundată într-o bezea care o face mai uşor de încorporat.

Clientă: „Se simte untul cu care sunt frământaţi şi coca are un gust de prăjitură. Nu-ţi trebuie multă nucă sau umplutură ca să mănânci, îmi place mult coca lor. Şi se simte coajă de portocală confiată pe care o face doamna”.

Reporter: „Câţi cozonaci aţi vândut?”
Vânzătoare: „Câteva sute, exact nu ştiu să vă spun”.

Tarabele cu verdeţuri s-au golit primele, chiar dacă în unele locuri legăturile de ceapă, usturoi sau pătrunjel au fost mai scumpe decât zilele trecute. Târgurile vor fi deschise şi sâmbătă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cât costă să „închiriezi” un bucătar care să îți gătească de Paște. Tot mai mulți români fac asta
Cât costă să „închiriezi” un bucătar care să îți gătească de Paște. Tot mai mulți români fac asta

Pentru un Paste cu ștaif, cei care vor să facă impresie în fața invitaţilor cheamă acasă bucătari profesionişti. Costă câteva sute de euro, însă preparatele depăşesc orice aşteptare.

După restricții, românii au evadat de 1 Mai și Paște la mare. Ce reguli trebuie respectate la Vama Veche
După restricții, românii au evadat de 1 Mai și Paște la mare. Ce reguli trebuie respectate la Vama Veche

Mii de oameni au ajuns deja pe litoral, unde vremea a fost superbă vineri și toată lumea și-a dorit să evadeze, în sfârșit.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.